Hogyan tudok online rádiót hallgatni?
Sajna nem vagyok egy agytröszt :) , ezért szeretném a Ti segítségeteket kérni. Online szeretnék rádiót hallgatni, de mikor rákattintok, mindig valami jegyzettömb féle jön be. Hogyan tudnám az élő adásokat hallgatni, milyen program kell hozzá? Bocsi, ha hülyeséget kérdeztem...
Előre is köszönöm Annak, aki segít!
Melyik rádió?
Mert pl. számtalan módja van az online rádióhallgatásnak.
Közvetlenül a rádió honlapjáról, beépülő modullal, vagy windows medialejátszóval
Az itunes szal is rengeteg online rádió közül válogathatsz
A roxy rádiót szeretném hallgatni, de állandóan ez a jegyzettömbös hülyeség jön fel... nem tudom mit csinálok rosszul... :(
Köszönöm, hogy válaszoltál!
Kattints a roxi honlapján arra,hogy online hallgat.Felugrik egy kis ablak,hogy mit akarsz tenni a fájllal.Mentsd el.
Bár szerintem ezt már megtetted.
Valószínűsítem,hogy nincs hozzá megfelelő lejátszód.A windows mwdia player nem játssza le ugyanis.
Töltsd le ezt a lejátszót(teljesen ingyenes),majd telepítsd:
Ez a vlc media player.
Miután telepítetted,nincs más dolgod,mint hogy a letöltött listen.pls fájlt balklikkel megfogod,majd a vlc asztali ikonja fölé húzod,aztán elenged.
Megteheted még azt,hogy jobb klikk a listen.pls fájl fölött,kiválasztod,hogy társítás,majd program választása.A felugró ablakban válaszd ki a vlc media playert,és ikszeld be,hogy az ilyen fájlok megnyitása mindig ezzel a programmal történjen.Bár lehet,hogy alapból úgy települ a vlc,hogy a windows ezt magától tudja.Ezek után elég lesz,ha duplán ráklikkelsz balgombal a listen.pls fájlra.
Kipróbáltam,működik.Azért javaslom a vlc media playert,mert ezt a fájlt még a híresen sok formátumot ismerő media player classic sem játszotta le.(bár lehet,hogy csak az én codec packommal nem stimmel valami)Ezzel a vlc-vel a későbbiekben is megnyithatsz szinte bármit,legyen az zene,kép,vagy video ill dvd.Lehet különben,hogy a winamp boldogult volna ezzel a listen.pls fájllal,nem tudom.Az is jó lejátszó szoftver,de az elsősorban zenékhez jó.Lejátszik nagyon sok videot is ugyan,de nem arra az igazi.Ha gondolod,próbáld ki azt is,fenn van a szoftverbazis.hu-n az ingyenes verzioja.
Nem szívesen segítettem egyébként,mert rocker vagyok:)Persze ez csak vicc:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!