Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Okj-s rendszergazdaként...

Okj-s rendszergazdaként elhelyezkedni?

Figyelt kérdés
Egy Okj-s Rendszergazda C1-es angol nyelvvizsgával mennyire könnyen tudna munkát találni? Kb mennyi lehet pályakezdőként a fizetés? (programozni is tanulok, és szeretek, szóval programozóként is lehetséges)
2019. aug. 10. 01:09
 1/2 anonim ***** válasza:
31%
Tapasztalatbol mondom ez az OKJ semmit nem er, kirohognek mindenhol. Nekem csak nyomorult abc eladoim van de ezzel is elhajtanak, a tied komolyabb szakma, keves eselyt latok ra hogy valaki radbizza.
2019. aug. 10. 05:58
 2/2 anonim ***** válasza:
46%

nekem webfejlesztőként OKJ-val simán sikerült, sőt annyira egyszerű volt, hogy már kezdőként több lehetőségem is volt és már az utolsó szabad nyaramat sem tudtam kiélvezni

igaz én 14 évesen hobbi szinten kezdtem programozással foglalkozni és 3 szakmám lett 20 éves koromra (érettségi mellett 2 felnőtt képzést is toltam)

OKJ-s volt osztálytársaim nagy része megkapta a papírt, de kb a semmire

a felnőttképzéseken kellett leadni otthon elkészített anyagot a vizsgára (nem 1-2 napos összecsapott valamit), míg OKJ-n csak ott kellett készíteni valami egyszerű dolgot pár óra alatt

én a referenciák miatt és a múltam miatt tudtam könnyen elhelyezkedni, rendszergazdaként nem annyira tudsz referenciákat gyártani

viszont mi OKJ alatt elég olcsón tudtunk CISCO-t tanulni és vizsgázni is belőle, nekem a CCNA 1. meg is lett, a másodikat már ellinkeskedtem

rendszergazdaként ha van CISCO vizsgád, vagy megfelelő linuxos ismereted, akkor még OKJ-val is van esélyed

legtöbb helyen 3-5 év tapasztalatot várnak el, amit csak papírral nem tudtál megszerezni, csak ha nyomtad valahol és tapasztalatot szereztél

2019. aug. 10. 07:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!