Mi a teendő, ha feltörték az email fiókomat?
+info: attól hogy valakinek feltörik az email címet még egyáltalán nem férnek hozzá a gépen tárolt adataihoz. Olyan mintha azt mondanák hogy ellopták a kocsid úgyhogy most már szabad bejárásuk van a lakásodba.
Ez is a kamut erősíti.
Attól, hogy magadtól kaptál levelet nem jelenti azt, hogy valóban feltörték.
Én a hamerarendszeremen állítottam be email alapú riasztást. SMTP szervernek felvettem a gmailes címemet, illetve ezt adtam meg feladónak és címzettnek is. Mint kiderült a rögzítőm csak a 25-ös portot támogatja, amit a gmail smtp nem. Így aztán az smtp-t átírtam a telekomos címem smtp címére, viszont a feladónál és a címzettnél is a gmailes címem van megadva. Ez azt eredményezte, hogy bár a telekomos címem a küldő, de úgy kapom meg az emailt, mintha magamnak küldtem volna. Első alkalommal spamba is került, jelezte a gmail, hogy nem tudta ellenőrizni, hogy valóban én vagyok e a feladó.
Ezt email spoofing technikának nevezik, a lényege hogy a mail fejlecét meghamisítják úgy, mintha a címzett lenne a feladó.
Nem tudom milyen email szolgáltatást használsz, de én is és szinte mindegyik email szolgáltató (pl. a gmailnál kötelező) használ már SPF vagy/és DKIM technológiát a kivédésére.
Ha raksz fel egy spam szűrőt a gépedre amin van anti-spoofing szűrő az is spamnek nyilvánítja és berakja a spam mappádba az ilyeneket.
Én is kaptam egy ilyen levelet, hogy van videójuk rólam.
Holott a vásárlás után leragasztottam fekete szig-szalaggal a kamerát a laptopon :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!