Gemius. Pl? Mit tegyek, hogy békén hagyjon végre?!
A malwarebytes azért riaszt, mert az oldal úgynevezett nyomkövető sütit helyez el - ami több oldalon keresztül követi a böngészési szokásaidat - amit a kártevőkereső rezidens védelme észlel és blokkol.
Használj reklámblokkoló programot - például uBlock Origin-t - és ezzel eliminálhatod ezen sütik létrejöttét.
A hiba nem a gépedben van. Ez egy webforgalom-elemző vállalat, biztonságtechnikai szempontból aggályos módszerekkel. Bizonyos cégek szerződnek velük, hogy monitorozzák a weboldaluk forgalmát. Betesznek a weboldal kódjába egy megfelelő nyomkövető kódot, ami időnként kérdőívekkel is zaklat.
Megszabadulni teljesen nem tudsz tőle, legfeljebb ha letiltod a szkripteket, de akkor meg sok oldal nem fog működni. Viszont ha a hosts fájlban, vagy valamilyen tűzfalban tiltod a gemius oldalát, akkor legfeljebb csak egy üres oldalt fog bedobni, és nem az irritáló kérdőívüket.
(Elvileg van olyan lehetőség is, hogy nem kívánsz részt venni a felmérésükben... akkor állítólag békén hagynak, bár én tapasztaltam már ennek az ellenkezőjét.)
Az előttem szóló tökéletes választ adott.
Privacy Badger + Ghostery + AdGuard Hirdetésblokkoló
A Privacy Badger tanítható, kell az anonimitáshoz! Ez feltétlenül tedd fel.
A másik kettő remek reklám és nyomkövető blokkoló.
Bekapcsolt állapotban teszteld le őket egyenkét és együtt is pl. 'Vatera' oldalán, lásd mit is gyomlálnak ki. Megdöbbentő mennyi mindent megakadályoznak. A szűréseket megtekintheted a naplókban. Eldöntheted, mikor alkalmazod őket.
Személyes véleményem, csak Linux alatt böngészek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!