Ez így felrobbanhat? (képcső kiszerelés)
Sikerült hozzájutnom egy nagyon régi 60-as évekbeli Tavasz TV-hez. Az alaplapja és a képcsöve totálkáros, viszont a háza ép állapotú. Az a tervem, hogy mindent kiszerelek és egy LED panelt ültetek a helyére, így lehet egy modern TV-m klasszikus kinézettel, viszont, amikor kicsavaroztam a képcsövet, akkor láttam egy cetlit, hogy robbanásveszélyes. Az a kérdésem, hogy a képcsövet hogyan lehetne biztonságosan eltávolítani?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Így van. Amíg nem sérül addig nincs gond
Illetve ezeknél még a trafó ami fel lehet töltődve, nem tudom, mikor volt utoljára áram alatt. Az még ami meg tud csípni. Nem veszélyes, de kellemetlen.
A képcső is egy vákumcső. Ha a hátulja eltörik akkor a akkor berobbanás (visszahatása) úgy összevagdossa a képed hogy ez lesz az utolsó amit látsz..
Hatástalanítani úgy szokták hogy letörik - összeroppantják a legvégét ahol a csatlakozó van. Ekkor robbanás nélkül egyenlítődik ki a nyomás.
Egyébként a képcsövet ha kimosod (belülről a foszforréteget) nagyon jó kis akváriumot csinálhatsz belőle.
Deaktiválatlan állapotban közterületen hagyni pedig olyan mint éles kézigránátot otthagyni: az mások veszélyeztetésének minősül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!