Milyen programmal tudok adatokat végleg törölni a számítógépről?
Úgy szeretnék adatokat törölni hogy egy hozzáértő informatikus se tudja visszanyerni, vagy megnézni.
Valamint a böngésző előzményeit is hasonlóképp szeretném.
Köszönöm

Kalapács 1.0
Vagy a merevlemez fizikai formázása.

Eraser nevű program.
Van (régen mikor néztem volt) telepíthető változata, amivel fájlokat tudtál törölni, mert van (volt régen, most nem tudom van -e remélem igen) boot-olható változata is, ami minden, gépben lévő merevlemezen végigmegy amit talál és töröl mindent, utána nem lesz se Windows se semmi.

Ami oprendszert is törli, valamint mindent azt úgy hívják hogy:
Darik's Boot and Nuke
Nagyon óvatosan és körültekintően vele!
De ha csak 1-1 filet szeretnék törölni vele?
Amit nem szeretném hogy vissza lehessen hozni olyat hogy tudok?

Teljes HDD-t a fentebb említett DBAN-nal lehet törölni, illetve a legtöbb HDD-nek van secure erase funkciója, ami mindent többször felülír.
Egy-egy file-t felülírni nem könnyű dolog, mert hiába mentesz rá valami mást, koránt sem biztos, hogy a filerendszer ugyanarra a helyre fogja menteni.
Linux alatt dd-vel megoldható, de azt tudni kell használni.

Én Windowshoz a Sysinternals SDELETE nevű programját szoktam használni. Paranccsoros, de egyszerűen lehet paraméterezni.
Kaptam egy külső merevlemezt, amire rá szeretném az adatokat helyezni. De olyan régi a gépem hogy nem ismeri fel.
Es nem szeretném a gépet így behozni a munkahelyemre. Nijcs rajta semmi olyan...de evek alatt felgyülemlett képek, meg azert magán dolgok.
Es szeretném valahogy en kimenteni az adatokat aztan mijdent letörölni.
Lehet?

Első lépésben töröld a böngészőt! (Ha IE-t használsz, akkor sehogy nem tudod az adatokat törölni, mert az IE-t nem engedi eltávolítani)
Ezután törölj minden adatot amit meg akarsz semmisíteni.
Végül teljesen telítsd fel a vinyódat, tökmindegy hogy mivel. Szinte minden hely fogyjon el!
Kész is vagy!
Nekem van egy erre a célra fentartott "ballaszt" nevű mappám, ami 2GB szabad helyet hagy. Ebben vannak 1,2,4,8,stb MB-os, és 1,2,4,8,stb Gb-os txt fájlok.
Ha sterilizálni akarok, akkor a "ballaszt" mappa, "többlet" almappájába átmásolok annyit, hogy teljesen elfogyjon a hely a vinyón, majd törlöm, igy újra felszabadul a hely.
A böngésződet cseréld le TOR-ra! Azt nem kell tisztítani, eleve nem hajlandó semmit megjegyezni!
Egy kis egészséges kíváncsiság: mit rosszalkodtál? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!