Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mit tehetek zaklatás ellen?

Mit tehetek zaklatás ellen?

Figyelt kérdés
2 hónapja zaklat 2 lány,facebookon. Privát illetve nyilvános felületen. Becsület sértés,rágalmazás illetve fenyegetőzés. Minden le van mentve. Kinyomtatva. Semmihez nem szoltam hozzá. Töröltem az ismerősök közül is. De igy sem szállnak le rólam

2019. jan. 15. 13:05
 1/10 anonim ***** válasza:
Gratulálok nekik:) Mivel mindent írásban, maradandó formában tettek, így nagyon semmit sem kell tenni. Jelentsd fel őket, és ne töröld a bizonyítékokat
2019. jan. 15. 13:12
 2/10 anonim ***** válasza:
Ami a kérdésedben is szerepel, mint kulcs szó: rendőrség.
2019. jan. 15. 13:12
 3/10 anonim ***** válasza:
Amúgy tiltani kell őket, akkor nem tudnak tovább zaklatni, de várd meg a feljelentést és a rendőrséget sztem, addig ne törölj semmit, és ne változtass semmin (lehetőleg)
2019. jan. 15. 13:13
 4/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szepen.

Igen en is a rendőrség fele szeretnek fordulni. Csak nem vagyok biztos abban hogy valamit fognak is lepni

2019. jan. 15. 13:24
 5/10 anonim ***** válasza:

Az attól függ, hogy miben nyilvánul meg a zaklatás. Nem kell leírni, ha nem szeretnéd, próbáld meg mérlegelni. Miben nyilvánul meg a rágalmazás és becsületsértés? "Szimpla" vérszívás, vagy vannak messzebb menő negatív követmezményei ennek? Mivel fenyegetőznek? Van valamilyük ellened, vagy csak játsszák a keményet?

Elnézést a feltételezésért (és a tévedésért, ha tévedek), de így elsőre nekem elég gyanús, hogy kiskorúak vagytok. Ez két dolgot jelent: egyrészt valószínűleg (megint csak feltételezek) semmi komoly jelentőssége nincs, csak tipikus szájjártatás, lejáratás. Ha gondolod mentsd el a dolgokat, nem árt ha később is meglesznek, utána blokkolod őket és sosem látod őket viszont. Másrészt sajnos a rendőrség sem valószínű, hogy foglalkozni fog vele, hisz tényleg 2 kattintás a megoldás. Persze manapság elég nagy figyelmet kapnak a médiában a hasonló esetek, úgyhogy ha kicsit is következetesek a rendőrök felétek, akkor lehet, hogy így is érdekli őket.

Ha viszont (kortól függetlenül) valódi komoly következményekkel jár, vagy járhat az, amit csinálnak , akkor természetesen minden további nélkül rendőrség, ilyennel már bizonyára foglalkoznak majd.

2019. jan. 15. 14:23
 6/10 anonim ***** válasza:
Jogilag semmit, nem lehet bizonyítani hogy bármi közük lenne az adott fiókhoz, azt mondják nem az övék és ezzel el van rendezve. Teljesen mindegy mit nyomtatsz ki, nem tudod hozzá kötni senkihez(pláne nyomtatva..).
2019. jan. 15. 15:25
 7/10 anonim ***** válasza:
#6 IP címről, MAC címről, machine ID-ról hallottál már? Bejelentkezéskor és használatkor mindhármat lekérdezi és tárolja a Facebook. A helymeghatározásról pedig már nem is beszélek, hisz a lényeg, hogy számtalan módon lehet azonosítani valakit olyan pontossággal, hogy leszűküljön a kör egy adott internetkapcsolat, vagy számítógép felhasználóira.
2019. jan. 15. 17:37
 8/10 A kérdező kommentje:
Sajnos nem vagyunk kiskorúak, nekem tobb eszem volt. Nem szoltam semmihez hozza, minden le can mentve. Es sajnos olyan dolgokat irogattak ami sértő,lejárató ragalmazas minden. Eddig azert nen tettem meg a lépéseket mert az egyik lány "nő" apja igencsak veszélyes ipart űz... Es mindent le lehet nyomozni. Manapság nincs olyan hogy letagadod hogy ez meg az a te fiokod e.
2019. jan. 15. 18:13
 9/10 anonim ***** válasza:
#8 akkor szerintem inkább húzd meg magad, és örülj hogy élsz. Én mondjuk biztos nem törődnék az ilyen facebook pitsakkal. Igazából fent sem vagyok. Szerencsére a phaszbook még nincs olyan szinten hogy bármi jelentősége legyen annak, ami ott "történik".
2019. jan. 16. 09:02
 10/10 anonim ***** válasza:
hiába jelented fel, semmi sem fog történni. sajnos. ebben van tapasztalatom már.
2019. jan. 30. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!