Pendrive adatok titkosítása admin jog nélkül?
Ehhez hasonlóra gondolsz? Amúgy pontosan mire használnád, hogy naponta szeretnéd elérni és érzékeny adatokat tárolnál.
Nem lenne egyszerűbb és olcsóbb is eldugni valahol? :S
Bitlocker.
Nem kell hozzá semmilyen program.
A pendrivera otthon létrehozod, aztán már bárhol használhatod. (ahol win 7-8-10 van)
Igen, a linkelthez hasonlóra gondolok. Amiatt kell mert több, más városban lévő gépen dolgozom ugyanazzal a pendrive-al és ha elhagynám, ellopnák táskám... akkor ne kerüljön illetéktelenek kezébe.
A bitlockernek utána olvasok.
Rar azért ne jó mert egyrészt szerintem nincs a gépeken amiken használnám másrészt egy nagy tömörített állományba visszamenteni mindig a felhasznált, módosított dolgokat körülményes. Reggrl kicsomagolni, délután vissza az megint nyűgös. Most a truecrypt helyetti VeraCrypt-et néztem hirtelen de ahhoz is kell afmin jog a futtatáshoz. Erősen korlátozottak a céges gépek. :)
Bitlockerről hamarosan olvasgatok még de ha kell valami négyjegyű összeged pendriv-ot vennék ha elérhető vele egyszerűen a dolog.
Túl sokat olvasgatsz..
Viszont eljelejtetted leírni milyen oprendszer(ek)re kell.
A Bitlocker windowsokra (bármelyik verzió: home is) ideális a megadott feltételeiddel. De ha MAC vagy Linuxra IS kell akkor csak a 7zip vagy winrar marad. Mindhárom ismeri az AES-256 ot, csak ha telepítgetni kell és nem lehet az hátrány. Bitlockert viszont nem kell telepítgetni.
Korszerű procik esetén még lassulást se okoz a Bitlocker mert azok már támogatják az AES-t.
Csak Windows alatt kellen (7 és 10). Azt, hogy Home vagy prof azt hirtelen nem tudom, holnap csekkolom de azon gépeken telepítgetni nem tudok csak az otthonin. A tömöríts megoldás felejtős nekem, gyakorlatilag minden reggel és délután csomagolnom kellene. Ezért keresek valami olyat amivel az egész meghajtó vagy egy konténerfájl tartalma titkosítható és az meghajtóként felcsatolható amibe valós idejű titkosításban dolgozhatok. Mindez rendszergazdai jog nélkül, nem tudok még futtatni sem pl egy TrueCrypt-et.
30-40-ért van "pinkódos" pendrive de nyilván ennél olcsóbb megoldást keresek.
Bitlocker lett a nyerő mert a használatkor már tényleg nem kell hozzá semmiféle admin jog. Magát a titkosítást pedig otthon el tudtam intézni.
Köszi mindenkinek a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!