Távoli asztal timeout?
Sziasztok!
Egy, az ügyfél által biztosított VNP kapcsolatot használva szeretnék belépni egy távoli asztalra. A céges wifiről tökéletesen működik (nem vagyok domainben, nincs semmi extra jogosultságom, csak egy mezei wifi kapcsolat), viszont otthonról nem működik, ugyan azzal a laptoppal.
A VPN-re sikeresen tudok csatlakozni, de a távoli asztal elérése problémás, a végtelenségig tölt, aztán időtúllépés. Néha, 10 próbálkozásból egyszer belép, de általában 15-20 perc után megszakad a kapcsolat.
Más kollégámnak ugyan úgy működik az otthoni netjével is, nekem valamilyen rejtélyes oknál fogva nem.
Tudom hogy nagyon általános a leírás, de valami tippetek esetleg van? Googlet próbáltam, sokat nem segített.
Alapból mennie kell.
Persze lehet resetelni a routert....
Másik RDPhez tudsz csatlakozni ?
"Másik RDPhez tudsz csatlakozni ?"
Igen, a saját cégesekhez (céges vpn kapcsolat esetén) tudok csatlakozni.
"IP címmel próbáltad?"
IP címmel próbáltam.
Böngészőbe is próbáltam beírni, hátha ott ad valami épkézláb hibaüzenetet, diagnosztika után ilyen hibát írt ki a Windows:
A(z) webhely (xy.xy...) online állapotban van, de nem válaszol a kapcsolatfelvételi kérésekre. Észlelve
A távoli számítógép nem válaszol a kapcsolatfelvételi kérésekre a következő porton: 80. Lehetséges, hogy nem megfelelőek a tűzfal vagy a biztonsági házirend beállításai, vagy a számítógép átmenetileg nem érhető el. A Windows nem észlelt problémát a számítógép tűzfalával kapcsolatban.
Ugye publikus IPre akarsz csatlakozni , nem privátra ?
Egy RDP szerver, HTTP kérésre nem fog válaszolni. Semmi köze hozzá.
"Ugye publikus IPre akarsz csatlakozni , nem privátra ?"
Őszintén szólva nem tudom. Annyit tudok, hogy megosztott (magán) mobilnetről vagy a munkahelyi wifiről bevpn-ezés után elérem a távoli asztalt IP cím alapján. Az otthoni wifi hálózatomról nem.
(Böngészőből meg valóban ugyan az történik céges netről is, mint az otthoniról, szóval ez a megjegyzésem ezek szerint teljesen irreleváns.)
Vpn aktív és utána nem megy az RDP?
Ping elmegy a szerverhez ?
A VPN aktív.
Néha be tudok lépni (kb 10 alkalomból 1x), szóval valószínűleg meg tudja pingelni, de őszintén szólva nem tudom hogy tudnám ezt ellenőrizni.
Pingelni ping paranccsal tudsz a paranssorból.
ping szerverip -t
-t kapcsoló végteleníti így látod ha nem stabil a kapcsolat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!