Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mennyire biztonságos egy...

Mennyire biztonságos egy anonim VPN-en keresztül netezni?

Figyelt kérdés

Hozzáértők véleményét várom, és bocs, de előre szólok, hogy ha annyi fogalmad sincs a dolgokról mint nekem, mégis beírogatsz hülyeségeket, azért oltás jár. :)

Elsősorban az érdekelne, hogy milyen eszközökkel lehet a forgalmat mégis ellenőrizni? Akár a net szolgáltató, akár a hatóság szemszögéből.

U.i.: Nem, nem készülök semmi illegálisra, csupán csak elszomorítónak tartom, hogy x évre visszamenőleg a szolgáltatónál bárki láthatja, hogy mikor hol jártam, kivel mit beszéltem, és milyen emileket küldtem. S ezeket az adatokat figyelmeztetés nélkül is kiadhatják a hatóságoknak, még akkor is, ha nincs semmi végzés erről.

A hasznos válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!

2010. jún. 24. 13:52
 1/3 anonim ***** válasza:

Előre szólok, sztem kevésbé értek hozzá, nem ér oltani :P

Biztos hogy látják, h mi volt az adatforgalmad? Gondolj bele, ez óriási tárhelyet igényel. Nekem csak a 2 évnyi msn napló 200 mega. Emailezés 500 mega, pedig a 90%-át törlöm. A napi több gigás FTP forgalmamat nem is említem (legális, saját weblap). Most ezt szorozd meg a felhasználók számával, még akkor is sok, ha a többi nem olyan elvetemült mint én :D

2010. jún. 24. 14:20
 2/3 A kérdező kommentje:

Csak azért mondtam ezt az oltást, mert unom, hogy minden kérdésemben megjelenik 1-1 troll, aki azt se érti miről van szó, de okoskodik. :)

Nem az olyanokra vonatkozik mint Te.

3 évig kötelesek az internetszolgáltatók ip címhez tartozó logokat megtartani. Ebben benne van az, hogy mikor melyik oldalon jártál, s mennyi ideig. Nagyobb adatcsomagokat természetesen nem mentenek. Viszont azt, hogy elkezdtél letölteni valamit xyz helyről xyz időpontban, igen. (ez alól kivétel a torrent, az kicsit komplikáltabb, nehezebb/lehetetlen lenyomozni tudásom szerint) Azt viszont hogy az adott torrent oldalra felmentél, szintén szerepel a logban pl.

Ezen túl a chateket üzemeltető cégek is kötelezve vannak arra, hogy x ideig megtartsák a beszélgetések logjait. Bár ehhez már nehezebb hozzáférni hatósági szempontból is, de nem lehetetlen. Magyarán a microsoft tárolja a beszélgetéseinket. E-mail szolgáltatókkal dettó ez a helyzet.

2010. jún. 24. 14:38
 3/3 anonim válasza:

hogyha az adatforgalmat tudod terelni a VPN-en keresztül, akkor szerintem oké a dolog. Elvileg arra találták ki, hogy bizonyos irányokba tudd magad hitelesíteni és titkosított csatornán kommunikálni a hálózattal.

hiába kapcsolódsz, ha nem azon a szerveren keresztül mennek a kéréseid. a kliensnél a gateway-t a szerveren keresztül kell küldened, ahol a konfigurációtól is függ, hogy mi lesz ezekkel a csomagokkal / látja-e kifelé a hálózatot, esetleg http proxykon keresztül, ilyesmi.

Szerintem olvass utána, vagy nézd meg a válaszokat itt: [link]

2010. jún. 27. 11:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!