Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Szabad a szomszédnak videó...

Szabad a szomszédnak videó felvételt készítenie a közös udvarról anélkül hogy bele egyezésem kérte volna?

Figyelt kérdés
Adott egy közös udvar, biztonsági kamerákat szerelt fel, amik folyamatosan rögzítenek, viszont ezt mindenféle megkérdezés nélkül tette fel, nem kérdezett, nincs semmilyen dokumentum ami arról szólna hogy ebbe bele egyeztem volna abba hogy videó készüljön rólam, ez így szabályos?

2018. okt. 2. 19:51
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp sem. Max az ő bejáratát figyeltethetné. Ez sérti a te személyiségi jogaid. Persze ez közel sem számítástechnikai, inkább jogi kérdés.
2018. okt. 2. 20:19
 2/6 A kérdező kommentje:

Tudom hogy jogi kérdés, viszont vagy vak vagyok vagy nincs ilyen kérdés kör a itt...

Viszont köszönöm a gyors választ! :)

2018. okt. 2. 20:24
 3/6 anonim ***** válasza:
64%
Írásos beleegyezést kell adj és meg kell feleljen a tárolás a GDPR-nek. Csak akkor filmezheti.
2018. okt. 2. 20:42
 4/6 anonim ***** válasza:

Politika - törvények, jog.

Ez a kategória...

2018. okt. 4. 18:26
 5/6 zebulon66 ***** válasza:
Közös udvar tehát neki is van joga a vagyonvedelemre, a lényeg hogy hatósági szemelyeken kívül nem mutathatja meg senkinek, nem teheti fel közösségi oldalakra úgy, hogy azon felismerhető legyen valaki.
2019. jan. 15. 12:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Azota voltam ugyvednel is. Azt mondta hogy ha nem egyeztem bele akkor rohogve leszedeti es ez egy masodpercig nem gond. Amiota bejottek az uj adatvedelmi torvenyek, amirol ugye te is kaptal egy emailt hogy egyezz bele ha van facebookod vagy gmailed vagy barmid azota csak ugy nem teheti meg valaki hogy kamerakat szerel fel.
2019. jan. 16. 04:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!