Lehetséges, hogy valaki feltörte a Facebbok fiókomat?
Tegnap nézegettem a bejelentkezett helyeket a Facebookon, és láttam, hogy a saját gépemen, illetve a telefonom Facebook és Messenger alkalmazásán kívül még egy számítógép be van jelentkezve szeptember 19-e óta. A helyszín az én városom volt, az IP-cím akár a miénk is lehetett (dinamikus IP-cím, folyamatosan változik). A jelszavam olyan, hogy nem köthető hozzám, illetve tartalmaz számokat, különleges karaktereket, stb. A kétfaktoros hitelesítés be van kapcsolva hónapok óta, illetve ha ismeretlen böngészőből jelentkeztem be, akkor emailben is küldenek értesítést. Szeptember 19-én semmi ilyesmit nem kaptam, plusz nyilván a kétfaktoros hitelesítés során csak a saját bejelentkezésemet fogom engedélyezni, másét nem, a telefonomhoz pedig más nem férhet hozzá.
Lehetséges valahogy külsőleg kikapcsolni a kétfaktoros hitelesítést, és így feltörni egy Facebook-fiókot? Vagy lehet, hogy a Facebook hibázott, és egy régebbi, nem rendesen befejezett bejelentkezésemet is mutatta?
Természetesen, amikor ezt megláttam, kijelentkeztettem minden készüléket, és a jelszavamat is megváltoztattam, ettől függetlenül elég aggasztó lenne számomra, hogy valaki belenézett a privát beszélgetéseimbe.
Igen, én is úgy gondolom, pont ezért nem értem, hogy miért volt egy negyedik bejelentkezés is a bejelentkezett eszközöknél. De remélem, hogy csak valami Facebookos hiba lehet.
Amúgy a tevékenységnaplómat is visszanéztem a biztonság kedvéért, ott sem láttam semmi kirívó dolgot, csak olyan kedvelések, hozzászólások voltak, amikről tudom, hogy én voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!