Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Akinek van macbook felelne...

Akinek van macbook felelne nekem 2-3 kerdesre?

Figyelt kérdés

1. A toltes az hogy van? Pl. ha otthon vagyok 1 hetig akkor hagyjam tolteni vagy ne?

2. Ki kell kapcsolni? Vagy eleg ha stand by marad? Macbook-nal, hogyan szokas?

Esetleg egyebb tippek? Koszonom!

2018. szept. 10. 08:07
 1/5 A kérdező kommentje:
nem stand by hanem sleep * 😂
2018. szept. 10. 08:23
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha otthon vagy:

este fel szoktam tenni a töltőre, pár óra alatt feltöltődik, a töltő magától lekapcsol (pirosról zöldre vált a LED, amikor fel van töltve). Így napközben többnyire nem kell tölteni, szabadon hurcolhatod a lakásban.

Nem szoktam kikapcsolni, csak lecsukom a fedelet. Magától alvó állapotba megy. Amikor kinyitod, onnan folytatod, ahol abbahagytad. Ha észrevehetően lelassul, akkor szoktam kikapcsolni és újrabootolni, egy hónapban legfeljebb egyszer, vagy annyiszor se.

Nekem MacBook Air 13'' van, 2015-ös modell. Az operációs rendszert mindig frissítem rajta.

2018. szept. 10. 10:27
 3/5 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszod :). Akkor igy fogok en is tenni.
2018. szept. 10. 15:53
 4/5 anonim ***** válasza:

"1. A toltes az hogy van? Pl. ha otthon vagyok 1 hetig akkor hagyjam tolteni vagy ne?"

Akkor töltöm fel, amikor lemerül :) Magyarul otthon is töltöm. Az akunak elvileg az a legjobb ha nem hagyod teljesen lemerűlni és kb 80%ig töltöd fel. Meg persze nem használat közben teszed ezt.

... de én összevissza töltöm, sokszor 1%ról 100%ra úgy hogy folyamatosan használom közben és még így is nagyon jó állapotban van 461 ciklus után, amit közel 1,5 év alatt hoztam össze.

"2. Ki kell kapcsolni? Vagy eleg ha stand by marad? Macbook-nal, hogyan szokas?"

Én csak lehajtom és megyek tovább. Nem szórakozom azzal, hogy kikapcsolom. Ritkán igen, de szerintem már volt olyan, hogy kb 1 hónapon át vagy még tovább nem kapcsoltam ki.

"Esetleg egyebb tippek?"

Ne foglalkozz ilyen apróságokkal. Ezek jó laptopok, amit normálisan bírják a dolgokat. Bizonyos modelleknek vannak típus hibáik, de azok ellen amúgy sem tudsz mit tenni. Pl.: a mostani butterfly billentyűzik botrány.

Használd úgy ahogy akarod...

2018. szept. 14. 17:08
 5/5 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszt :)
2018. szept. 15. 00:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!