Vírúsírtók, kéretlen widows és más programfrissítések több bajt okoznak mint megoldanak?
Régen nagyon sok programot töltögettem és telepítettem.Ezért sok biztonsági szoftver futott a gépemen.Csoda volt ha 2 hónapot kibírt a gép egy rendszer összeomlás nélkül.A rendszer összeomlások java részét a biztonsági szoftverek idézték elő.Sok másik az esztelen program frissítések idéztek elő.Ez alatt nem csak a windows frissítéseket értem hanem más programokat is.A gépet fogta ez a sok vacak mint a rosebb.Már egy sima vírusírtó is rengeteg erőforrást felemésztett.Ez szintén volt hogy komplett rendszer összeomlást idézett elő.Volt hogy a fejlesztő elcseszte nem egyszer a programot.Az nekiállt magát frissíteni és végűl csak egy tiszta telepítés segített.Ha telepítettem egy vírusos fájlt a legjobb biztonsági rendszerekkel is ugyan úgy a gép újratelepítése lett a vége.A vírusok soha nem netről kúsztak be.Meg másztak be weboldalakról a gépre.Hanem minden esetben a netről letöltött majd általam futtatott telepítőkből kerültek fel.
Ma már megvannak a jól bevált programok.Semmit nem telepítgetek a netről a gépre.Ami frissítgetni akarja magát program abban ezt kikapcsolom.A windows 10 az anyira erőszakos volt hogy az update manager erőszakos eltávolításával tudtam csak kikapcsolni a frissítéseket.Feleslegesen rendszer indulásnál betöltödő programok kikapcs.Vírusírtó kikapcs,extra tűzfal vagy biztonsági rendszer nincs fent.Pampogó figyelmeztetések ahol lehet véglegessen ki.Amit akarok én magam frissítem.Semminek nem engedem hogy a gépemen önkényeskedjen.Az eredmény először is sokkal nyugodtabban gépezem.A számítógép sokkal gyorsabb és nem hajlamosak a programok sem megbolondúlni.Nincs rendszerösszeomlás.A rendszer stabil és nem hülyül meg.Minden féle oldalt meglátogatok és mégsem lesz ettől vírusos a gépem.A legfrisebb programokat meg oprendszert én magam telepítem.Operációs rendszer esetén meg ha újrarakom a gépet most már évente meg alapból integrált netről letöltött frisebb kiadást használlom amit előzőleg izolált környezetben teszteltem.
Ez azért van, mert a Májkrémszoft nem a biztonságra, hanem a fancy-re hajt és nem érdekli se a biztonsági szakemberek, se a felhasználók véleménye. A frissítési rendszere csapnivalóan vacak. A normál user az emelt jogoktól még mindig nincs normálisan elválasztva, stb. A vírusirtók és biztonsági szoftverek azért terhelik le a gépet, mert mélyre kell beépülniük, hogy minden apró behatolási rést ellenőrizni tudjanak.
Megoldás: használj Linuxot. Az nem frissít csak akkor, mikor te mondod neki, nem telepít össze-vissza mindent, nem kell rá vírusirtó és legfőképp egy programfrissítéstől semmiképp nem omlik össze az egész rendszer.
Itt "user error" lesz.
EGY darab vírusirtót használj, az is valami jobb fajta legyen: Malwarebytes, Kaspersky vagy Bitdefender (én az elsőt ajánlom a legjobban).
A Windows biztonsági frissítései igenis hasznosak, ezek stabilabbá teszik a rendszert és biztonsági réseket foltoznak be.
A legtöbb program nem frissíti magát automatikusan, annak én sem látom értelmét, hogy a háttérben tevékenykedik mindenféle felhasználói beavatkozás nélkül. Én azt ajánlom, hogy mindenhol úgy állítsd be, hogy értesítsen, ha frissítés van, aztán majd te eldöntöd, hogy akarod-e.
Ha gyorsítani akarsz a gépeden, akkor ennek a cikknek egyes részei segíthetnek: [link]
Kérdező:
Hol találom meg a update managert?
Én is leakarom törölni.
Tele van már a micsodám hogy el megyek fürdeni stb, akkor Windows 10 frissítések miatt újba indul a gépem, és lefagy az egész tálca, csak az egér működik de kattintani nem tudok vele.
Micsodám már tele van a Windows 10-l.
1.Windows logo+R betű egyszerre lenyom vagy megkeresed a futtatás parancsot.
2.Futtatásba beír services.msc
3.Windows update megkeres
4.Indítás típusa Letilva ablakot kiválaszt
5.Szolgáltatás állapota Leállítás gomb kiválaszt majd alkalmaz gomb és OK
6.C:\WINDOWS\UpdateAssistantV2 mappa és a tartalma töröl.
De mindent ami letiltja a windows frissítést és ezen az oldalon írnak végigcsináltam.
Meg még beállítottam a hálózaton a forgalom díjas üzemódot.Ez fontos!
Gépház/Hálózat és internet/ha kábeles vagy Ethernet/Hálózatra klikk/Beállítás forgalom díjas kapcsolatként opció be.Ha wifis vagy akkor meg wifivel kell először megcsinálni.
Még ezt a harmadik dolgot is beállítottam de ez szerintem nem oszt nem szoroz.
Futtatásba beír gpedit.msc Felügyeleti sablonok/Window összetevők/Windows update/ Az automatikus frissítések konfigurálása itt az Engedélyezve opció kiválasztva.És a
2. opció Értesítés automatikus letöltés és telepítés esetén egyaránt kiválaszt.
Pontosan hogy mi segített a beállítások közül végül azt nem tudom.
A 6 pontos lépés és a forgalom korlát beállítása kombira tippelek.
Felraktam a kedvedért virtualboxba a win 10 et ott most én nem láttam a friss telepítésben a mappát.Most csendben van de amíg azt a mappa törlést nem csináltam meg állandóan pampogott hogy frissítés érkezett és nem érdekelte hogy nem kérem.Előtte meg visszakapcsolgatta a frissítési rendszer magát.
Mikkor fognak szerintetek az emberek a Win10 helyett más rendszert használni?
A Skype helyett is más alternatívát használni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!