Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Csak az egyik gmail fiókomnál...

Csak az egyik gmail fiókomnál van furcsaság egy ideje. Gyanús?

Figyelt kérdés

Több gmail fiókom van, és csak az egyiknél tapasztalok furcsaságot, ezt is csak kb egy hét óta. A kérdésem az, hogy gyanakodhatok-e hackertámadásra, és ha igen, mit tehetek ellene?

Kb egy hete először -és azóta is- tapasztaltam egyik konkrét gmail fiókomnál, hogy belépést követően amikor rákattintok a

"kilépek az összes többi bejelentkezésből"

-re, akkor nem a szokásos, megnyugtató felirat fogad ("Sikeresen kijelentkezett az összes többi munkamenetből"), hanem az alábbi kép (screen shot-oltam) :

[link]

Egyébként hiányzik a screenshot-ról az, amikor alul a "részletes tech..."-re kattintva megjelenik egy kód, idézem:

" Számkód: 9370 "

Bár utána minden a szokásos módon zajlik, tehát ha ismét rákattintok a "kijelentkezem az összes munkamenetből"-re, akkor a visszajelzés a szokásos: "Úgy tűnik, minden más munkamenetből kijelentkezett", de hát elvileg egy hacker is megoldhatja, hogy megtévesztő feliratot küld ki...

Elképzelhető, hogy hackertámadás érte a gmail fiókomat? Ha igen, mi mindent tegyek?

2018. júl. 24. 00:08
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem nem, egyszerűen egy sz@r szerveren van, majd helyreáll.

Max válts jelszót és kész.

Amúgy egy hacker nek tudja módosítani a feliratot, max ha nem is a google oldalán vagy csak akkor. De azt már észrevetted volna.

2018. júl. 24. 00:11
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem tudja*
2018. júl. 24. 00:17
 3/6 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm válaszod. Mind több hozzászólás érdekel, szívesen várom másokét is. Több szem többet lát.

(Egyébként azt elfelejtettem mondani, hogy mindig ügyelek arra, hogy szabályosan, " [link] -mal lépjek be, ennyivel is kevesebb esélyt adva a hackereknek mindig.)

2018. júl. 24. 00:31
 4/6 anonim válasza:

A Google több millió szerverrel rendelkezik. Nem 1 szerveren van az összes felhasználói fiók tárolva - bár szoros kapcsolatban állnak.

Ha egy szerver meghibásodik, akkor átkerül annak tartalma egy másik szerverre. Ennek lehetnek hasonló mellékhatásai, mint amit a képen is láthatunk.

Valami elromlik, valami, aminek ott kéne lennie mégsincs ott, ezért hiba keletkezik stb.

Teljes mértékben megnyugodhatsz, ez nem hackertámadás. Előbb utóbb észre veszik a naplóból a Google mérnökei és elhárítják az általad észlelet hibát. :)

2018. júl. 24. 00:36
 5/6 anonim ***** válasza:
0%
Nyilván hackertámadás éri Mari nénit Iklódbördőcéről... No comment.
2018. júl. 24. 10:39
 6/6 A kérdező kommentje:
A normális válaszokat köszönöm, kivéve az utóbbiét. (Úgy vélem, normális dolog, ha az ember biztosra akar menni, biztonsággal összefüggő kérdésekben.)
2018. júl. 24. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!