Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Facebook feltörés. Mit tegyek?

Facebook feltörés. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Az utóbbi 3 naoban valaki 3x változtatta meg a jelszavam. Ötletek? A wifink jekszava elég egyszerű volt. Azt már meg változtattam. Mit érdemes tenni?
2018. júl. 6. 17:23
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Kétfaktoros hitelesítést állítsd be!
2018. júl. 6. 17:27
 2/13 A kérdező kommentje:
Koszi. Ezen kivul irjak a Facebooknak? Rendorsegre erdemes emkatt szaladgalni? Uzenetet nem irtak senkinek meg semmi. Csak be es ki jelentkeztek
2018. júl. 6. 17:30
 3/13 anonim ***** válasza:

Sajnos nincs a Facebooknak human support-ja, formulák kitöltésével tudsz velük kapcsolatba lépni, de nem hiszem, hogy erre lenne megfelelő űrlap :(

Amit tudsz tenni, hogy megnézed a Beállítások/Biztonság és bejelentkezésnél a szóban forgó bejelentkezéseket, a dátumokat, a várost,ha ott van, az IP-t (bár azzal önmagában ugye nem tudsz semmit civilként kezdeni, max. a rendőrség tudna), és szépen lemented az adataid a Facebookról- ebben benne lesznek a használt IP-k is.

A rendőrséggel az a baj, hogy ha jól tudom, itt nem valósult meg bűncselekmény(javítsatok ki, ha tévedek). Ha zaklatnak, esetleg kamuprofilból, ott már nagyobb eséllyel foglalkoznak veled,főleg zsarolásnál és fenyegetésnél. Sajnos nem hiszem, hogy ezzel kezdenének bármit is :(

Ugye a Facebook jelszavad megváltoztattad valami bivalyerősre?

Ajánlom egy alapos vírusirtó lefuttatását, hátha van valami keylogger a gépeden.

2018. júl. 6. 17:36
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem zaklattak. Nem irtak kinsemmit. Csak megvaltoztattak es kijelentkeztek. Ezzel igy nem foglalkoznanak?
2018. júl. 6. 17:44
 5/13 anonim válasza:
Ha jól tudom az új jelszó kéréshez az emailed is kell, így én annak a jelszavát is megváltoztatnám.
2018. júl. 6. 17:47
 6/13 anonim ***** válasza:
Szerintem-sajna-nem nagyon foglalkoznának vele. Én ezt elég nagy gondnak találom, hogy az egyre nagyobb számú online bűncselekményekkel szemben(a nagyon komolyakkal is) nem mindig felkészültek a hatóságok, vagy a nehézségek miatt előfordulhat, hogy eredménytelenül lezárják a nyomozást, reméljük, hogy ez a jövőben változik, és az online bűnöket elkövetők is megkapják, amit érdemelnek.
2018. júl. 6. 17:56
 7/13 A kérdező kommentje:
Elvileg ha nem tortent jelentos erdekserelem, leszarjak. Jol olvastam? Akkor csak csereljek emailt meg %$@%Asd34%! Szerű jelszót email/ facen?
2018. júl. 6. 18:11
 8/13 anonim ***** válasza:

a jelszó ne az legyen hogy cica

és nem fogják feltörni

2018. júl. 6. 18:16
 9/13 anonim ***** válasza:

Vírusirtó (ez nagyon fontos, lehetőleg jó legyen), jelszóváltás minden fontos helyen, ha például más oldalakon is vannak fiókjaid, amiket a gépedről használsz, pld. Instagram, ott is érdemes, főleg, ha tényleg keylogger van a gépeden.

Én örülnék,ha foglalkozna végre a rendőrség ilyenekkel, de nem valószínű, hogy bármit kezdenének az ügyeddel :(

2018. júl. 6. 18:18
 10/13 A kérdező kommentje:
Akkor engedjem el? Jelszovaltoztatas es ennyi? Elvileg azt olvastam a neten, mindenkinek a sajat felelossege a Facebook profiljanak a vedelme. Tehat sajnos ez akkor nem buncselekmeny?:/
2018. júl. 6. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!