Frissen telepített Windows XP-re szükséges feltelepíteni az eddig megjelent frissítéseket?
Céges gépek, új rendszerre nincs lehetőség/pénz.
A telepítő amit használtam gyári SP3-as.
Az azóta megjelent frissítéseket fontos feltelepíteni?
Vírusirtó van a gépeken (Eset Endpoit Antivirus)
Érdemes minden (biztonsági) frissítést feltenni.
Főleg a KB4012598-at a Wannacry ellen.
Esetleg félve megkérdem: ha nem vagytok nagyon csak Windows alatt futó programokhoz láncolva (aminek nincs nem-Windowsos alternatívája) - Linux?
Ha régiek a gépek egy kisebb rendszerigényű ablakkezelővel XFCE, LXDE - ellátott friss disztribúció - Xubuntu, Linux Mint XFCE, Debian - az aktív terméktámogatása - ami a Windows XP-nek már nincs - révén kicsit biztonságosabb választás lehet.
Mindenképpen érdemes felrakni az összes megjelent frissítést rájuk.
A Linuxal gondolom az lenne a gond, hogy
1. a kérdező nem egy túl képzett IT-s, ha ilyet kérdez és ráadásul itt a gyk-n,
2. Sok céges alkalmazásank nincs esetleg Linux verziója, egy Vine-al meg mégúgysem bírna el a kérdező (lásd: 1-es pont).
1# által ajánlott: Wannacry-t érdemes.
Mennyi tárhely van a gépeknek?
Linux az nem lenne rossz alternatíva: Lubuntu(pld.),de ha a windowshoz jobban értettek akkor maradjon az.(amúgy a linuxok sem "varázs" oprendszerek,könnyű a kezelésük,újabbak)A lubuntu telepitője pld: 800-1000mb között van valahogy.
Biztonsági frissítéseket, a többi hanyagolható.
Én integrálnám a telepítőbe, mint minden gépen egyesével frissíteni.
(Nekem 1 van is, csak a Wana még nincs benne...)
#5: Linux Nem kisebb erőforrás igényű mint egy Win7 -es.
Illetve GUI felület akadósabb, ha gyengébb integrált kártya van.
Sőt, ha nagyon régiek a gépek, akkor már az új verziókban lehet nincsenek is benne alapból a hardverek vezérlői, ami plusz szívást eredményezhet.
Hát igen, nem vagyok it-s, életemben nem használtam még linuxot.
A cégben ahol dogozom már pár éve nincs rendszergazda, aztán én lettem befogva erre a feladatra, mivel az ismerőseimnek (köztük a főnökömnek is) szoktam javítani, telepíteni a gépüket.
Az integrált telepítő jó ötlet, lehet délután össze is dobok egyet, úgyis a többi gépet is újra kell telepíteni a közeljövőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!