ESET online vírusirtó nem reagál, mit csináljak?
Talált egy csomó vírust, de hiába kattintok arra, hogy "Az összes megtisztítása", nem reagál semmit.
Épp ez volt a baja a gépnek, hogy teljesen lelassult, alig-alig hajtódtak végre a kattintással kiadott utasítások. Közben valahogy észrevettem, hogy ha a böngésző mellett meg van nyitva a Feladatkezelő is, akkor ha a böngészőben való kattintás után átkattintok a Feladatkezelő ablakra, akkor nagy nehezen mégiscsak végrehajtódik a böngészőben, amit akarok. Pont ezért eresztettem rá a vírusirtót, és talált is valami 25-öt. De most már hiába variálok a Feladatkezelőre való kattintgatással, úgy sem reagál, amikor meg akarom tisztítani a gépet. Akkor mit csináljak? Jó lenne, ha nem kéne az egész víruskeresést elölről indítani, mert valami 4-5 óra simán volt, míg végigment. Most meg megtalálta a tetteseket, kiírtani meg mégse tudom... Ezt is úgy írom be ide, hogy jó ideig nem is látom, amit írtam, aztán valahogy nagy nehezen mégis megjelenik egyszerre kb. egy egész mondatnyi - ha közben a Feladatkezeő ablakát aktiválom, akkor kicsit hamarabb...
Szia,
Felejtsd el, nem fog működni. Vannak olyan aktív fertőzések, amiket ezzel a technológiával nem lehet kiirtani.
Ezért vannak az úgynevezett indítólemezek (boot CD-k). Egy tiszta gépen készítesz egy indítólemezt, aztán a fertőzött gépet arról bootolod be, és leirtod a vírusokat. Ilyenkor nem fordul elő, hogy az operációs rendszer megfog egy fájlt, és a vírusirtó mindent ki tud szedni, amit talál.
G DATA indítólemezt le tudod tölteni innen: [link]
Az ESET egyébként is felejtős szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!