Hogyan tudnám beállítani, hogy a roterem csak én használhassam?
Figyelt kérdés
Nagyon részletesen irjátok le légyszi,mert nem értek hozzá.2010. jún. 11. 13:04
11/15 anonim válasza:
Ha kábellel kapcsolódsz a routerhez akár az egész vezetéknélküli részt le is tilthatod wireless/basic/enable wireless mellől vedd ki a pipát. Amíg a beállításokat csinálod ajánlatos kábellel összekötve lenni, mivel egyéb esetben kizárhatod magad. Ha kell a wifi, akkor legyen pipa az enable wireless előtt. Wireless/Security-Network Authentication: WPA2/PSK. WPA Pre-Shared Key:(jelszó) 63 karakterből állhat, minél bonyolultabb, annál jobb, írd fel nehogy elfelejtsd. Save/Apply. Ugyanezt a jelszót állítsd be a gépen, mikor a hálózathoz kapcsolódsz. Az admin jelszót is változtasd meg (evvel tudsz a routerbe belépni): Managment/Access Control/Password: Old password: régi jelszó, majd új jelszó kétszer. Nagyjábol így már van egy alapvető biztonság. Ezenkívűl van IP, vagy MAC szűrés, rejtett SSID, de ezeket nem is írom le, mert egy pillanat alatt át lehet lépni. Ha nem érthető, írj. Kb. Fél négyig még itthonvagyok, utána már csak este.
12/15 anonim válasza:
Kifelejtettem: Wireless/Security - WPA Encryption: AES
13/15 anonim válasza:
Keress egy olyat ha eljutottal a router oldalara hogy STATISTICS, vagy WIRELESS LAN, ezeknel kell irja hogy hany gep es milyen ip-k vannak csatlakozva a halozatotokra es akkor megtudod hogy a szomszed valoban toletek lop-e?
14/15 A kérdező kommentje:
eXtended Range,54M Wireless Router,TL-WR542G,TP-LINK
2010. jún. 11. 17:11
15/15 anonim válasza:
A 94% os vagyok. (többek között 15:11-kor írtam)
Hogy sikerült?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!