Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hol tudom módosítani az ssh...

Hol tudom módosítani az ssh 'scriptet', ami akkor fut le, mikor egy user be szeretne jelentkezni?

Figyelt kérdés

2018. márc. 24. 00:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A

/etc/ssh/sshd_config

állományban van egy

ForceCommand

beállítás - például

ForceCommand /usr/bin/szkriptem

vagy a felhasználó könyvtárában a

.ssh mappában levő

rc állomány.

Bővebben:

* [link]

* [link]

2018. márc. 24. 01:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Nem szeretném az sshd szerkeszteni,van 1 vpsem,és szeretnék rá egy 'backdoort' létrehozni,úgy hogy ne kelljen etc/passwdben létrehoznom bármilyen usert vagy bárhol ahol látható,ezéért gondoltam,hogy a login scriptnél írok valami ifes elágazást,hogy beengedjen az ssh,ha erre van lehetőség perszeh :D
2018. márc. 25. 06:16
 3/4 anonim ***** válasza:
Meg is válaszoltad. Login script login esetében van, tehát ott már valamilyen felhasználóval _sikeresen_ authentikáltál. Akkor meg mit szeretnél még? Ha az auth nem sikeres, semmilyen login script nem fog lefutni.
2018. márc. 29. 12:56
 4/4 anonim ***** válasza:

Mindenképpen valamilyen user-ként kell bejelentkezned. Az SSH valójában egy titkosított csatornán átfűzött user login és terminál szolgáltatások. Magát a bejelentkezést a kernel intézi, ez többé-kevésbé független az SSH-tól.

Ha backdoor-t szeretnél, akkor a kernelt kell módosítanod, forrás szinten.

2018. márc. 29. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!