Milyen biztonságos szerver üzemeltetéssel kapcsolatos irodalmat ismertek?
Tehát nem létezik semmiféle szakirodalom ebben a témában, hanem imádkozni kell a Szerveristenhez, és akkor ő majd látomást bocsát ránk, ha elég áhítatosak leszünk?
Már hogyne lenne szakirodalom, de úgy tűnik nekem kell felkutatnom. :)
Azért köszi!
Átfogóról nem tudok. Az egyes dolgok persze szépen (vagy kevésbé szépen) dokumentélva vannak, a Digitaloceanon, Howtoforge-on vannak mindenféle leírások. Udemy-n oktatások, A Linuxakadémián magyar nyelven is.
A szabilinux.hu-n is van sok minden, de azok régi dolgok, azt hiszem. A hup.hu-t is olvasgathatod.
A gond nem az, hogy nincs doksi meg howto, hanem az, hogy van ezernyi és sok jó, sok nem jó, sok meg jó volt egyszer, csak már részben vagy egészében máshogy működnek a dolgok.
A szívás nem spórolható meg, de ha konkrét kérdésed van, tudok segíteni (és nyilván más is).
De ha úgy teszed fel a kérdést, hogy "hogy kell autót szerelni", arra nem lehet válaszolni. Arra persze lehet, ha arra vagy kíváncsi, hogy "2002-es Opel Astrában hogyan kell bal hátsó féklámpa izzót cserélni". Érted, gondolom :)
Ahogy írták, sokféle leírás van. Én hirtelen egy ilyet találtam, de szerintem ez sem fed le minden idevágó területet, inkább adatbiztonság összefoglaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!