Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Mit tegyek ha elfelejtettem a...

Mit tegyek ha elfelejtettem a rendszergazda jelszavát sz. Gépen?

Figyelt kérdés
Nincs másik fiók rajta, hogyan tudnék bejutni?..
2018. febr. 6. 16:51
 1/9 A kérdező kommentje:
Mielőtt bárki irná, nem más gépébe szeretnék bejutni, hanem a saját laptopomba, amit a szüleim régen mindig lekódoltak, és nem emlékszem arra a jelszóra..
2018. febr. 6. 16:57
 2/9 anonim ***** válasza:
Ők emlékeznek, kérdezted? Vagy még most sem használhatod, de sunyiban megpróbálnád.
2018. febr. 6. 16:59
 3/9 A kérdező kommentje:
Most sem használhatnám, de az őrületbe visznek hogy 15 évesen ovisnak néznek :D (év eleje nincs gépem, mert h a felvételire tanulni kell, és még így felvételi után se kaptam vissza)
2018. febr. 6. 17:05
 4/9 A kérdező kommentje:
Közben rájöttem, hogy lehet jelszavat változtatni, viszont változtatni nem szeretnék, mert akkor lebukokxd Esetleg rendszergazdaként nem lehet belépni? Vagy az nem játék?..
2018. febr. 6. 17:10
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem lenne hasznosabb megbeszélni a használatot mint sunyiban a tiltás (vagy indokolatlan szigor) ellenére azt kockáztatni hogy még rosszabb helyzetbe hozod magad?

Csak mert a kérdésből az következtethető le, hogy azért vették el mert nem tanultál magadtól vagy az ő kérésükre sem, hanem csak a gépet csesztetted - így elvették. A logika szerint ha mindent úgy csináltál volna ahogy akarják akkor nem kellett volna korlátozni. Tehát azért kezelnek gyerekként mert úgy viselkedsz. És ebből kiindulva a tiltást megkerülni, és már csak azért is használni azért nem jó ötlet, nehogy egy vehemensebb szülő ketté törje a gépet dühében amikor kiderül, vagy csak simán végleg rajta marad a jelszó.

Félév most volt, az jó lett? Remek ürügy arra hogy olyan jól tanulsz, megérdemled. Ha nem, az szívás.

2018. febr. 6. 17:38
 6/9 A kérdező kommentje:
Sokat gépeztem, viszont minden évbe kitünő tanuló voltam, mindig jó jegyeim vannak, és a felvételi is jól sikerült. Tehát nem értem őket, és nem akarják most se vissza adni. Kellett volna sulis ügybe is már, akkor is csak azt mondták azért mondom mert hogy gépezni szeretnék.
2018. febr. 6. 18:35
 7/9 A kérdező kommentje:
Annyit mondanak hogy nem szeretnék h ne tanuljak a gép meg csak elvenné a figyelmem (amúgy is követik minden eszközöm, telomat is, nem biznak bennem, meg h ne csináljak hülyeséget...nővérem is elköltözött 19 évesen innen, keresett munkát, egyébként minden szabaidőmet ott töltöm, csak suli időbe vagyok itt..)
2018. febr. 6. 18:38
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem nagyon értem a szüleidet. Ha kitünő tanuló vagy akkor miért nem engedik, hogy gépezzél, ha állításod szerint akkor is jó tanuló voltál, amikor még megengedték.

Az én fiaimnak 12 éves koruk óta saját számítógépük van. Soha nem korlátoztam, hogy mennyit ülnek előtte. A nagyobbik idén végez az egyetemen (programtervező szakon), a kisebbik informatikát tanul középiskolában. Mindegyik kitünő tanuló, függetlenül attól, hogy mennyit ülnek a számítógép előtt. Pedig mint a legtöbb fiatal legtöbbször ők is csak játszanak.

2018. febr. 7. 08:25
 9/9 A kérdező kommentje:
Sajnos én sem... :/
2018. febr. 8. 13:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!