Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Valóban vissza tudják állítani...

Valóban vissza tudják állítani a merevlemez teljes tartalmát?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy vissza lehet-e állítani a merevlemez teljes tartalmát még akkor is, hogy ha Windows vissza lett állítva alapra és nulláról indul újra.

2018. jan. 12. 21:31
1 2
 1/11 yeti27 ***** válasza:

Azt nem tudom,hogy mindent vissza lehet e

de mondjuk én vettem használtan hdd-t leformázva és kisérlet képpen egy netről letöltött progival sok mindent vissza tudtam állítani (filmek,zenék..)

2018. jan. 12. 21:37
 2/11 A kérdező kommentje:
milyen progival?
2018. jan. 12. 21:39
 3/11 yeti27 ***** válasza:
2018. jan. 12. 21:41
 4/11 A kérdező kommentje:
Mennyi idő alatt lehet visszaállítani?
2018. jan. 12. 21:41
 5/11 yeti27 ***** válasza:

Azt nem tudom pontosan függ a géptől és ,hogy mekkora hdd

de nem több 30 percnél.

2018. jan. 12. 21:45
 6/11 anonim ***** válasza:

Ha a merevlemezt teljesen - szóval nem csak szimpla gyorsformázással a partíción levő állományokról adatokat tároló FAT-/MFT-/inode-táblázatot vagy a partíciókat leíró MBR-t vagy GPT-t szanálják, hanem valóban minden egyes szektort felülírnak - törlik (lehetőleg minél több soron), akkor a yeti27 által is említett fájl-helyreállító programokkal már nem sikerül visszahozni az állományokat.

Esetleg a Kürt Zrt, mikroszkóp alatt:

[link]

2018. jan. 12. 23:46
 7/11 A kérdező kommentje:
És azzal, hogy Win10-et visszaállítottam alapbeállításokra, mindezek esetleg megtörténhettek? Azzaz a teljes több soros törlés?
2018. jan. 13. 11:50
 8/11 A kérdező kommentje:
Több órahosszáig csinálta. Gondolom nagyon kitörölhetett mindent.
2018. jan. 13. 11:51
 9/11 anonim ***** válasza:

Feltehetőleg felülírhatott pár szektort, de nem hinném, hogy a teljes merevlemez területét szektorról-szektorra több soron formatálta volna.

Erre vannak olyan célalkalmazások, mint a Unixos/Linuxos dd, shred:

[link]

[link]

a Linux-alapú CD-ről/USB-meghajtóról indítható DBAN:

[link]

a Linuxos/Windowsos Bleachbit (ami képes a szabad üres terület többszöri felülírásárával eltüntetni a nyomokat):

[link]

2018. jan. 13. 12:26
 10/11 A kérdező kommentje:
Az informatikusok azt mondják, hogy még az se biztos ha valaki kiveszi a merevlemezt és fizikálisan szétveri, vagy szétfurkálja aztán egy hatalmas mágnessel hazavágja rendesen. Még onnan is vissza tudnak szedni mindent. Most ez komoly vagy csak hülyéskednek?
2018. jan. 13. 17:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!