Valóban vissza tudják állítani a merevlemez teljes tartalmát?
Azt nem tudom,hogy mindent vissza lehet e
de mondjuk én vettem használtan hdd-t leformázva és kisérlet képpen egy netről letöltött progival sok mindent vissza tudtam állítani (filmek,zenék..)
Azt nem tudom pontosan függ a géptől és ,hogy mekkora hdd
de nem több 30 percnél.
Ha a merevlemezt teljesen - szóval nem csak szimpla gyorsformázással a partíción levő állományokról adatokat tároló FAT-/MFT-/inode-táblázatot vagy a partíciókat leíró MBR-t vagy GPT-t szanálják, hanem valóban minden egyes szektort felülírnak - törlik (lehetőleg minél több soron), akkor a yeti27 által is említett fájl-helyreállító programokkal már nem sikerül visszahozni az állományokat.
Esetleg a Kürt Zrt, mikroszkóp alatt:
Feltehetőleg felülírhatott pár szektort, de nem hinném, hogy a teljes merevlemez területét szektorról-szektorra több soron formatálta volna.
Erre vannak olyan célalkalmazások, mint a Unixos/Linuxos dd, shred:
a Linux-alapú CD-ről/USB-meghajtóról indítható DBAN:
a Linuxos/Windowsos Bleachbit (ami képes a szabad üres terület többszöri felülírásárával eltüntetni a nyomokat):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!