Be tud lépni máskor is a gépemre?
Nem sikerült telepítenem rendesen egy szoftvert, de a gyártó cég felajánlotta, hogy ha megengedem rácstlakoznak a gépemre és feltelepítik.
Ha most megengedem másokr is bármikor fel tudnak rá csatlakozni?
Ez technológiától függ.
Mi a haverokkal a TeamViewer nevű szoftvert szoktuk használni, mert van benne server-oldal (nem kell hozzá portforwardingot konfigurálni a routerben)
Az pl minden alkalommal generál egy jelszót. Csak akkor tudsz belépni más gépére, ha azt megadja. És minden újracsatlakozáskor új jelszó kell.
(egészen pontosan azt hiszem a szoftver minden indításakor generál új jelszót.)
A lényeg, hogy ha bezárod a TeamViewert, akkor utána biztosan nem tudnak újra fellépni.
Aztán Skype-ben is van ilyen.
Azt tudom, hogy Skype-ban lehet képernyőt megosztani.
Azt is tudom, hogy Skype for Business-ben (anno Lync) lehet irányítást is kérni.
De az is egyszeri. Hogy amúgy ez sima Skype-ban van-e... passz.
Szóval önmagam kell ismételnem... technológiától függ.
Teamviewert pl be lehet állítani úgy, hogy bármikor be tudj lépni. Anyuék gépén úgy van beállítva, hogy én a saját accountommal bármikor be tudjak lépni.
Persze egyrészt ezt csak akkor teszem, ha segjteni kell valamiben.
Másrészt ez egy elég észrevehető dolod :D
Ugyanott tilthatod le majd, ahol előtte "megengeded".
Több lehetőségük is van a gépedre távolról segítséget adni, az egyik ilyen a "Távsegítség", ami a Win része (is), tehát alapból tartalmazza a rendszer. Te csak engedélyezed majd ezt a lehetőséget, aztán ha kész, kikapcsolod.
De a gépedet nem egyszerű elérniük, kezdésnek tudniuk kell az IP címedet, ami vélhetően dinamikus, tehát gyakran változik, másrészt egy router is lehet akadály, ha nincs beállítva rá a portforward (amivel eljutnak a saját gépedig). Szóval no para, engedd meg nekik, ha magadtól nem tudod megcsinálni.
Köszönöm a segítséget ment a zöld kéz.
Egyébként a teamviewer-el csatlakozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!