Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Windows defender karanténjában...

Windows defender karanténjában vírusok?

Figyelt kérdés

Win.10 OP rendszerem van ASUS laptopon. 1 hete jelzett a windows defender, hogy egyik filmtöltős oldalról 4-5 trójait besz*pott a gépem. De mindegyiket kiszűrte elvileg, és elkülönítette a karanténban.

Azóta nem is volt baj a géppel.

Na, megnéztem a részleteket, és a trójais vírusok ott vannak azóta is.

Ezeket érdemes kitörölni a karanténból és végleg eltávolítani, vagy benne kell hagyni őket ott, az idők végezetéig? Mert így elvileg azóta nincs gond, hogy ott van. Viszont a windows defender kereső egy kis fülben külön írja hogy "eltávolításukra a rendszeren kívűl kerül sor" de egy másik fülben "AJÁNLOTT LÉPÉS: kártevők eltávolítása". Azaz hogy töröljem ki őket onnan is végleg.

Szóval ilyenkor mit kell tenni a karanténban lévőkkel? Kitörölni onnan, hogy már megvoltak, vagy maradhatnak?

2017. dec. 8. 17:44
 1/2 Elektromann ***** válasza:
100%
Én törölni szoktam a karanténba helyezett vírusokat, ez eddig nem okozott problémákat. Elvileg a karantén azért van, hogy megakadályozza a vírus elterjedését, de törölni nem fogja.
2017. dec. 8. 18:43
 2/2 belapus ***** válasza:

A befogadóképesség határáig bármeddig maradhatnának a Karanténban, onnan - elvileg - nem tudnak kárt okozni.

A Karantén arra jó, ha hamis pozitívnak minősülne egy fájl ( pláne, ha fontos rendszerfájl - volt már ilyen ), akkor onnan vissza lehet állítani.

Amennyiben nem tapasztaltál azóta a rendszer működésével kapcsolatban problémákat, akkor törölhetőek.

2017. dec. 8. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!