Tudjuk, hogy a Skype lehallgatható. Az utolsóként olvasott infó szerint minden OS alatt, kivéve a linuxot. Kérdés: Ez még igaz, vagy csak lemaradtam valamiről?
"Tudjuk, hogy a Skype lehallgatható."
Ezt az ex katedra kijelentést érdemes lenne alátámasztani.
Mondjuk ilyesmivel:
* [link]
* [link]
de azért egy átlag script kiddie nem fér hozz a beszélgetésedhez
"minden OS alatt, kivéve a linuxot. Kérdés: Ez még igaz, vagy csak lemaradtam valamiről?"
Nem igaz. A Linuxos változat nem védettebb lehallgatás ellen.
Ha annyira biztonságkritikus vagy, akkor ott a Signal:
abban van végponttól végpontig tartó titkosítás
via: [link]
Érdekes az a tévhit,hogy bármelyik operációs rendszer és környezete képes az embert megvédeni a lehallgatástól,lemezterületei átvizsgálásától.Minden platformra vannak vírusok,minden oprendszer feltörhető.Ha valaki annyira ügyes,hogy megtesz mindent a védelem/rejtőzködés érdekében még mindig ott van a processzorokban levő backdoor.
Nyugodj meg.Ha látni akarnak,akkor látnak...
A válaszokat köszönöm,és sejtettem hogy ezek lesznek.
Igazából csak egy beszélgetésben merült fel a kérdés,ezért nem néztem utána a forrásnak,nem ér annyit az egész,de ha jól emlékszem valamelyik biztonságportálon olvastam abban az időben,amikor a microsoft megvette a skype-ot,és a hír szerint az első dolga volt lehallgathatóvá tenni.Aki akarja megkeresheti,de részemről ennyi volt,nem ér meg még egy misét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!