Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Valami probléma van a tápegysé...

Valami probléma van a tápegységemmel? Hogyan lehet ezt fixálni?

Figyelt kérdés
Nem rég jelentkezett az a probléma a gépemnél, hogy random leáll a gép. Mintha elvágták volna a kábelt. Azután automatikusan újraindul, de nem kezd bootolni, hanem kiírja a következő szöveget: "Power supply surges detected during the previous power on. ASUS Anti-Surge was triggered to protect system from unstable power supply unit!". Valakinek volt már ilyen? Megnéztem az egyik (elég gyakran csinálja) leállásnál, hogy meleg e a tápegység, és kicsit sem volt meleg. Kb. szobahőmésékletű volt. HALP! Egy videót sem tudok felrakni annyira szar... már gondolkozom rajta kérjek-e egy új tápegységet... (amúgy a gép nem olyan öreg, asszem 4 vagy 3 éves. CoolerMaster 600W-os táp. Asszem.)

2017. aug. 26. 13:51
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Cseréld le.
2017. aug. 26. 14:03
 2/3 anonim ***** válasza:

Ahogy #1 írja, csere.

Nem túlmelegszik a táp, hanem -az idézett hiba-értesítés szerint- valamelyik ága túlfeszültséget ad le.

2017. aug. 26. 18:51
 3/3 A kérdező kommentje:
megnéztem, és sok ilyen helyen azt írják, hogy az új bios update (egyszer frissítettetem) túl érzékeny erre. általában olyankor történt ez, amikor felpörgött a processzor (render, stb.) most úgy oldottam meg, hogy vettem egy anti surge-os elosztót, és kikapcsoltam ezt a funkciót.
2017. aug. 29. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!