Le akartam tölteni egy programot, de szerintem helyett vírust sikerült letöltenem. Valaki ismeri az oldalt ahol letöltöttem? Csak hibás/fura, vagy tényleg vírus?
Az oldal címe:
Mikor letöltöttem semmi baj nem volt vele. Letelepítette(kb 15 perc volt) és utána a programjaim ikonjai fél másodpercenként újratöltenek. Megnyitotta az alkalmazást a feltételeket kellett elfogadni de csak újra és újra megnyitotta 7. után feladtam és kiléptem. A feladatkezelő szerint a programnak minimum 8 része fut és nagyban foglalja a processzort valamint a memóriát, ha megpróbálom bezárni újraindítja magát mind. Lent is van egy külön programja az egyébban, és az intézőben is találtam lemezeken kívül egy külön mappát neki. Se a valódi mappáját se azt a mappát nem tudom törölni, mindig használatban vannak. Windows defender vizsgálja át épp a gépem, eddig nem talált semmit. Haverom szerint vírusoldalról van szó. Ti ismeritek? Ilyenkor mi a teendő(azon kívül, hogy minek töltöttem le, vigyázzak jobban stb .-.).
Ez nem "vírus", ezért van az, hogy számos vírusirtó nem
kapja el.
Ez malware, vagyis minden sz@@rt leszed a gépedre, esetleg
hozzáfér a személyes adataidhoz, továbbküldi, stb. Rgo a
gépeden bányászik, reklámokat jelenít meg...
Csökkentett módban valahogy kiirtható, ha ki lehet, de
lehet, nem úszod meg az újratelepítést.
Legközelebb csak a hivatalos oldalról szedj le valamit,
nézd meg a linket, mielőtt ráklikkelsz!
Csökkentett módban (csökkentett mód hálózattal módban) érdemes átvizsgálni a gépet több kártevőkeresővel.
Ehhez eszközöket az alábbi topik:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__egyeb-kerde..
#1-es hozzászólásának 3. pontjában soroltam fel.
És nota bene: szoftvert csakis a hivatalos gyártótól.
Ha az Adobe Photoshopot, akkor csakis az Adobe-tól: [link]
vagy ha teljesen ingyenes verziójú alternatíva kell, ott a Gimp: [link]
A Downloadastro kártevőktől hemzseg, amire figyelmeztetnek is:
* [link]
* [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!