Windows feladatkezelő folyamatok-ban minden futó program megjelenik?
Léteznek olyan vírusok, kártalan windows folyamatok, programok amik úgy tudnak futni hogy a folyamatok-ban nem lehet őket látni? És itt most vegyük ki azt a lehetőséget hogy vírus belepiszkál a rendszerbe és úgy teszi magát láthatatlanná a feladatkezelő és a vírussírtó számára.
Ez a kérdés azok felé irányul főleg akik értenek is valamelyest a számítástechnikához.
Tölts le egy Process Explorert vagy valami hasonló programot, azzal látni fogod mindet.
Keyloggerből láttam már olyat (bpk) ami el tudta rejteni magát a beépített taskmanagerben...
"Keyloggerből láttam már olyat (bpk) ami el tudta rejteni magát a beépített taskmanagerben..."
-Az erőforrás figyelőben viszont nem ;)
Aki elrejti a taskmanagerben a futó folyamatot az erősen izzadva sok próbálkozással az elől az egy program elől rejti el. Egy célszoftverként dolgozik amit hozzáírtak egy ismert programhoz.
Azaz ha a taskmanager helyett a process Explorer lenne a Windows beépített programja, akkor az nem látná mert hozzáírták volna, a mostani meg vidáman megmutatná :)
A Windows 10-é egyébként szerintem egész jól sikerült, az erőforrás menedzserrel nagyon komfortos és használható lett, én imádom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!