Ebay-ről rendelni biztonságos? Hogy van ennek a menete? Szabad e megadni a bankkártya biztonsági kódját?
az ebay nem fogja kérni. azt a paypal fogja.
az ebay pedig olyan mint a jófogás vagy a vatera.
Csinalj egy paypal fiokot. S azt csatold az ebay account-hoz.
Evek ota rendelgetek, sosem volt problema.
Köszi a gyors válaszokat! :)
Mindenkinek ment a zöld like!
#7, kitartok a véleményem mellett, a felsoroltak ellenére is. Ha egy szolgáltató nem teszi lehetővé, hogy az általa megadott számlaszámra az általa megadott azonosítójú, általad kezdeményezett utalással fizess, akkor legalább azt meg kell tenned, amit #6 mond, vagyis hogy kell egy második, virtuális kártyát csináltatnod, amelyről nem tudják leszívni a rendes számládon levő összes pénzt, most és a jövőben. A biztonsági kód nem cserélhető és mindössze három karakteres, ez a mai jelszószabályok között kínosan röhejes volna, ha ezen még tudnánk nevetni. Ez a rendszer egy kőkorszaki viszonyok között született, sokszorosan túlhaladott megoldás.
Nem attól kell tartanod, hogy a Google, Steam stb. fogja leszívni a számládat, bár az sem lehetetlen, hiszen adhatsz nekik erre engedélyt figyelmetlenségből, tévedésből is valamilyen indokkal, egy-két kattintással. Én jártam már így egy mezei játékszolgáltatóval, de csak 3 ezer forintom bánta, szerencsére, mert én már a rendes számlámon sem tartok sok pénzt. Szeretem a bankjegyek megnyugtató zizegését hallgatni, amikor előveszem őket a párnacihából. Azt a pénzt ki kell venni a kezemből ahhoz, hogy elveszítsem, és ezt nem lehet távolról, észrevétlenül megtenni.
Aki azt mondogatja, hogy a folyószámla leszívását sem, az ezek szerint nem olvas híreket.
Igazán tartani attól lehet, hogy az akármennyire titkos csatornán átvitt banki adatokat harmadik, csöppet sem jó szándékú fél is olvassa, esetleg nem az átvitel közben, hanem az előtt vagy az után, a tranzakcióban részt vevő gépeken. Tudjuk, hogy ilyen is megtörténik, naponta.
Ha megkapom a fogadó fél számlaszámát, akkor a bankomnak ki tudom adni az utasítást, hogy utalják oda a pénzt, és így csak egyetlen szolgáltatóval kell ez ügyben a kapcsolatot fenntartanom, ráadásul a biztonsági kód megadása nélkül.
Szóval akiknek ennyire nem tetszett ez előző válaszom, azok valószínűleg a "korszerűség" lelkes hívei, én viszont az óvatosság lelkes híve vagyok, és ezzel együtt csak egy kicsi kényelemről mondok le a nyugalmamért cserébe.
8# A paypal (mév ha kéri is a CVV-t) biztonságosabb, gyorsabb, megbízhatóbb és olcsóbb mint az utalás!
Egyébként én meg hallottam olyan esetről is, amikor betörtek valahová és a párnacihából elvitték a lóvét!
Megjött éppen ma amit rendeltem.
Semmi baj nem lett belőle csináltam egy paypal-t azzal fizettem,nem lopták le a pénzem a számlámról.
Köszi,mindenkinek ment a zöld pacsi! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!