Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » S. O. S. Brutális vírust...

S. O. S. Brutális vírust kaptam, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Először is elnézést, lehet, hogy rossz kategóriába nyitottam meg a kérdést. A problémám a következő lenne: Tegnap délután vettem egy új notebook-ot. Leszedtem egy Windows 10-et, (nCore-ról ráadásul). Ezzel még semmi probléma sincs, feltelepítettem, minden tökéletes volt. Ráraktam a szükséges programokat, lefrissített a Windows, úgy gondoltam ideje aktiválni. A mellékelt fájlal próbálkoztam, de hiba volt. Rányomtam, és azonnal elkezdett kidobálni rengeteg játéknak (pl WOT vagy GTA5), de hangsúlyozom, 6 mp volt az egész és körülbelül a fél asztalt telipakolta játékkal. Azonnal ki is lőttem a gépet, nehogy valami hardveres hibát is okozzon. Ezután megpróbáltam újraindítani, sikertelenül. Egy kék képernyős "A számítógép hibát észlelt, ezért újraindul..." hibába futottam mindig. Mondhatni egy végtelen újraindítási ciklusba kerültem bele. Jó, beléptem a BIOS-ba, úgy látom, hogy a hardver nem sérült, hisz felismer mindent. Gondolkoztam, más lehetőség nincs, formázni kell. Hozom a kis Windows telepítőm, (hisz az még tökéletes, csak az aktivátor egy kalap...) bedugom, beállítom, hogy USB-ről bootoljon. Semmi... Vagyis DE! Ugyanezt a kék képernyős hibát kapom, csak angolul. (Your PC ran into a problem...). Rendben, ezután hoztam egy Hiren's Boot CD-t. Azt már felismerte, de a mini windows XP nem indult el, valamilyen not supported hibát írt. Mindegy, kiválasztottam a linux alapú partition magic-et, ott pedig nem működik se a billentyűzet, se a cursor, hiába tölt be... Mi tévő legyek? Hogyan tudnám leformázni ebben az esetben az egész háttértárat? Esetleg még annyi a tippem, hogy leszedek egy Windows 7-et, hátha azt felismerni, de már ebben sem bízok... Segítsetek kérlek! Előre is köszönöm a válaszokat!

2017. júl. 8. 09:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Live CDt próbálták?
2017. júl. 8. 09:15
 2/12 anonim ***** válasza:
Próbáltál*
2017. júl. 8. 09:15
 3/12 A kérdező kommentje:
Nem még. Kipróbálom. :)
2017. júl. 8. 09:16
 4/12 anonim ***** válasza:
Egyébként mennyi adat van a hdd-den? A hdd t nem tudod kicserélni? Nagyon ne lépj be, tönkreteheti a gépet, ahogy te is mondtad.
2017. júl. 8. 09:22
 5/12 A kérdező kommentje:
Kevés, és SSD van benne. Csak így is elég drága kis vas volt, most megint cserélni...
2017. júl. 8. 09:29
 6/12 A kérdező kommentje:
Van rajta amúgy garancia, bár vírus esetén nem tudom mennyire érvényes ez. Szóval, ha nem más akkor marad az.
2017. júl. 8. 09:30
 7/12 anonim ***** válasza:
Milyen a márkája?
2017. júl. 8. 09:43
 8/12 A kérdező kommentje:
Samsung Evo pontosan nem tudom hanyas
2017. júl. 8. 09:52
 9/12 A kérdező kommentje:
850, azt hiszem
2017. júl. 8. 09:52
 10/12 anonim ***** válasza:
Ha USB-ről bootolva is kék halált kapsz, akkor ez valószínűleg nem vírus, hanem hardverhiba.
2017. júl. 8. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!