Tapasztaltatok már ilyet Windows 10 esetén (semmilyen program nem telepíthető, rendszergazdai jogosultság nem állítható. )?
Valamit letölthettem (pl. rosetta stonnal... vagy valami mással)
Egyszer csak észrevettem, hogy a Windows Defender ki van kapcsolva. Vissza akartam kapcsolni, mire kiírta "Az alkalmazás ki van kapcsolva a csoportházirendben. Az alkalmazás engedélyezéséhez kérje meg a rendszergazdákat, hogy engedélyezzék az alkalmazást a csoportházirendben."
Ezzel csak az a problémám, hogy a gépet egyedül én használom és már az elejétől kezdve én vagyok a rendszergazda.... Emellett megkerestem a lehetséges beállításokat, a rendszerben és csoportházirend beállításokat nem találtam, mintha nem is lenne ilyen a Windows 10-ben.
2. Probléma, hogy arra gondoltam, hogy egy másik vírusírtóval próbálkozom, de bármilyen vírusírtót akarok telepíteni (online vírusscannerek esetén is), minden esetben kiírja és mindig ugyanezt: Ez a gyártó blokkolva van, így szoftverei nem futtathatók az Ön számítógépén... A szoftver futtatásához fel kell oldania a gyártó blokkolását. Ezt persze semmiképpen sem lehet feloldani. (Minden gyártóra ezt írja /Avast, AVG, Panda/, valamiféle tanusítvány-probléma van... mondván: A gyártó időközben visszavonta a tanusítvány aláírását.
Szerintetek miért van ez és mi lehet a megoldás?
Szerintem ennek az utasításait kövesd: [link]
Részeletesebb válasz, ha esetleg gondokba ütköznél:
Malwarebytes elindul? Esetleg HitmanPro elindul? Elméletileg ha parancssorból indítod el a telepítőt, akkor nem foglalkozik a tiltással. Ezt így kell: Jobb klikk a Start menü gombra, menj rá hogy Parancssor (rendszergazdai). Ide ha beírod a program teljes elérési útját, és nyomsz entert, elindul a program. Ezt úgy tudod megtenni, hogy jobbklikkelsz a programra miközben nyomod a shiftet, így lesz egy olyan lehetőség hogy "Másolás elérési útként". Na arra rámész, kimásolódik, csak be kell illeszteni parancssorba, úgy, hogy a parancssori ablakba jobbklikkelsz.
Persze elég valószínű, már csak a Defender letiltódása miatt is, hogy valami kártevő van a háttérben, amit teljesen ki kell pucolni. Ha már ilyen komolyabb kártevőkkel van dolgunk, az a legegyszerűbb és legbiztosabb, ha újratelepítjük a rendszert, és semmilyen programfájlt nem másolunk át a régi rendszerről.
Sima parancssorba másold be:
runas /netonly /user:ack-pc\ack cmd
Ekkor kapnod kell egy emelt szintű parancssort, abba másold be:
net user administrator /active:yes
Így tudod a rendszergazdai jogosultságot visszaszerezni.
Ha a géped ezek után sem tekint rendszergazdának, akkor csak az újratelepítés fog segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!