Egy játékban IP cím alapján megtudták a jelszavaimat, emailcímem, lakhelyem. Vki help?
Milyen oldal volt? Linked tudsz adni?
Rengeted lehetőség lehet, lehet, hogy bekaptál egy vírust (keylogger/rat?).
Ebben az esetben minden jelszavadnak annyi. Legalább egy vírusirtást, de inkább egy teljes OS újratelepítést kéne csinálni. Ezután minden jelszavadat cseréled.
A másik lehetőség, hogy feltörtek egy olyan oldalt aminek te is tagja voltál, majd megszerezték innen amit akartak (email,felhasználónév,jelszó, és még bármi amit megadták és őket érdekelte.[telefonszám, esetleg bankkártya, lakcím..]). Majd ezeket végigpróbálják rengeteg oldalon.
(Pl. Netflix,Spotify,Hulu,Minecraft,uPlay,steam,origin,LoL és még sorolhatnám)
Egyszóval mindent megnéznek amit pénzzé tehetnek. (nyilván nem kézzel, hanem egy programba beraknak több százezer email:jelszó vagy felhasználónév:jelszó kombót)
Ha ez az eset áll fent, akkor a vírusirtás és az újratelepítés és felesleges, csak cserélj jelszót mindenhol és a jövőben figyelj arra, hogy lehtőleg ne használd ugyan azt a jelszavat mindenhol.
Ha elküldöd az oldalt akkor megnézhetem melyik lehetőség áll fent.
Nagyon leegyszerűsítve írtam, de a két lehetőség közül valamelyik áll fent.
Az IP címed alapján NEM tudták meg sem a jelszavadat, sem a lakhelyedet, sem az email címedet.
Két dolog lehet: vagy túl könnyű a jelszavad és kitalálták, aztán onnan már bármit megtudnak, ami az accountodban van, vagy a gépeden van egy keylogger, amivel szintén bármit megszereznek.
Az az illető jó eséllyel egy kamu oldal linkjét küldte el, és azzal, hogy ott "bejelentkeztél" önként adtad oda neki a jelszavadat.
Megoldás: a gép teljes újratelepítése, formázással, majd jelszóváltás mindenhol, de MINDENHOL.
Egyébként ki kell próbálni. Ha bármilyen oldalon az "elfelejtettem a jelszavam" nem egy generált jeszót vagy jelszó-reset tokent küld az emailre, hanem a tényleges jelszavadat, azt messze el kell kerülni.
Amelyik rendszer manapság nem hasht tárol, hanem a tényleges jelszót, az mind komolytalan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!