Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Egy játékban IP cím alapján...

Egy játékban IP cím alapján megtudták a jelszavaimat, emailcímem, lakhelyem. Vki help?

Figyelt kérdés
Szóval a játék amelyről szó van, az a Farmerama és gondolom ezek szerint nincs nagy védelmi rendszere a játéknak. Tudom gagyinak hangzik mind ez de hátha van itt olyan ember aki tud nekem segíteni. Nekem csak annyi kellene, hogy leszálljon rólam nem szeretnék visszavágni, semmi ilyesmit. Nem tudok így játszani mert az összes accountomat feltöltik egy oldalra. Válaszokat előre köszönöm.

2017. júl. 2. 21:39
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
Nem a játéknak nincs megfelelő védelmi rendszere, hanem a te számítógépednek. A legegyszerűbb egy reinstall, és mindenhol jelszót váltasz.
2017. júl. 2. 21:48
 2/10 A kérdező kommentje:
Értem de reinstall után + jelszóváltás után végülis nem piszkálnak? Mert úgy történt az egész, hogy nekem adtak kölcsön egy karaktert. Persze nem a tulajdonosa adta kölcsön és az eredeti tulajdonosa ki akar velem cseszni emiatt. Küldött is egy oldalt ahol vagy 100 account jelszóval együtt kint van. Ezért kérdezem hogy a reinstall segít e? Egyáltalán ezzel, hogy bejelentkeztem, hogy tudta megszerezni a jelszavaim?
2017. júl. 2. 22:07
 3/10 anonim ***** válasza:
Valószínű az az oldal volt vírusos/malware-es, amit köüldött neked, te meg klikkeltél ott mindenhova. Ennyi, így jártál.
2017. júl. 2. 22:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem lecseszést kértem, hanem segítséget atyám :D Vicc ez az oldal. Megvárom inkább mások véleményét is .
2017. júl. 2. 22:25
 5/10 anonim ***** válasza:
#4 Egészen pontosan milyen segítséget vársz tőlünk? :)
2017. júl. 2. 22:55
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem tudom, tehetetlen vagyok. Nem volt gyanús az oldal maga. Azóta megtudta milyen programokat használok hova lépek be, szóval csak malware nem ?
2017. júl. 2. 23:12
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Milyen oldal volt? Linked tudsz adni?

Rengeted lehetőség lehet, lehet, hogy bekaptál egy vírust (keylogger/rat?).

Ebben az esetben minden jelszavadnak annyi. Legalább egy vírusirtást, de inkább egy teljes OS újratelepítést kéne csinálni. Ezután minden jelszavadat cseréled.

A másik lehetőség, hogy feltörtek egy olyan oldalt aminek te is tagja voltál, majd megszerezték innen amit akartak (email,felhasználónév,jelszó, és még bármi amit megadták és őket érdekelte.[telefonszám, esetleg bankkártya, lakcím..]). Majd ezeket végigpróbálják rengeteg oldalon.

(Pl. Netflix,Spotify,Hulu,Minecraft,uPlay,steam,origin,LoL és még sorolhatnám)

Egyszóval mindent megnéznek amit pénzzé tehetnek. (nyilván nem kézzel, hanem egy programba beraknak több százezer email:jelszó vagy felhasználónév:jelszó kombót)

Ha ez az eset áll fent, akkor a vírusirtás és az újratelepítés és felesleges, csak cserélj jelszót mindenhol és a jövőben figyelj arra, hogy lehtőleg ne használd ugyan azt a jelszavat mindenhol.

Ha elküldöd az oldalt akkor megnézhetem melyik lehetőség áll fent.

Nagyon leegyszerűsítve írtam, de a két lehetőség közül valamelyik áll fent.

2017. júl. 2. 23:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Az IP címed alapján NEM tudták meg sem a jelszavadat, sem a lakhelyedet, sem az email címedet.

Két dolog lehet: vagy túl könnyű a jelszavad és kitalálták, aztán onnan már bármit megtudnak, ami az accountodban van, vagy a gépeden van egy keylogger, amivel szintén bármit megszereznek.

Az az illető jó eséllyel egy kamu oldal linkjét küldte el, és azzal, hogy ott "bejelentkeztél" önként adtad oda neki a jelszavadat.

Megoldás: a gép teljes újratelepítése, formázással, majd jelszóváltás mindenhol, de MINDENHOL.

2017. júl. 3. 09:18
 9/10 anonim ***** válasza:
A jelszóváltás MINDENHOL semmiképpen nem javasolt. Csak a kapcsolattartó, illetve a pénzzel foglalkozó oldalakon érdemes jelszót váltani, legfeljebb utána jöhet a többi, de értelemszerűen lehetőleg különböző jelszavakat kell megadni. Hiszen ha pl regisztrálsz egy olyan oldalon, ami nem használ jelszó titkosítást, vagy pont az a célja hogy megszerezze a jelszavad, és több helyen, vagy mindenhol ugyanazt a jelszót használod, az nem túl előnyös.
2017. júl. 3. 13:08
 10/10 anonim ***** válasza:

Egyébként ki kell próbálni. Ha bármilyen oldalon az "elfelejtettem a jelszavam" nem egy generált jeszót vagy jelszó-reset tokent küld az emailre, hanem a tényleges jelszavadat, azt messze el kell kerülni.

Amelyik rendszer manapság nem hasht tárol, hanem a tényleges jelszót, az mind komolytalan.

2017. júl. 3. 14:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!