Megnyitogató ablakokat hogy lehet megszüntetni?
Röviden:
Gépemen rajta van a lol, öcsémet odaengedtem játszani (mivel ős is lolozik).
Nekem el kellett mennem mire visszaértem ő megpróbálta hackelni a lolt hogy free rp-t kapjon aztán a nod32 egyebet nem írogatott ki, mint hogy ilyen olyan js.active.Trojan32-t észlelt és törölte meg minden.
A lényeg, hogy az asztalomon megjelent egy csomó ikon, amelyek 1-1 internetes oldalra vittek. Volt köztük orosz híroldal, meg Age of Empires meg ilyesféle játékoldalra utaló parancsikon is.
A parancsikonokat azonnal töröltem a gépről, nod32-t lefuttattam és magára hagytam a vírusírtás végén a gépet kikapcsolta a program így nem tudom mennyi kártevőt talált még. (Ha van olyan naplója amit meg tudok nézni akkor mondjátok mert én nem találtam)
CCleanert futtattam kipucolta valamennyire a böngészőket meg a gépet is, böngészőt alaphelyzetbe raktam (pluginokat kitörölte fullra)
Revo Uninstallerrel kiszedtem a legmagasabb törlési fokozattal 4 programot (ebből 2 automatikusan induló volt), és már jobb, bár még mindig nem az igazi.
Adware Cleanert ajánlotta ismerősöm, leszedtem 2 perc alatt végigment 4 fertőzést talált, kiszedte és restart volt megint.
Jelenleg a Spyware Terminator 2015 fut a gépemen és keresi a vírusokat, mivel még mindig van.
Mostani állás szerint minden 7-10. kattintásra feldob egy új oldalt, ahol vagy 2-3 alkalommal átirányítanak ide-oda, és megkapom h játszak az Age of mittomén minek a empirejével!.......
Jah meg néha a Microsoft Repair Tool-t akarja velem megvetetni..... -_-
Azon túl hogy az öcsém kapott egy alapos fejmosást mivel kellene még próbálkoznom, hogy a kattintásra megnyíló ablakokkal ne legyenek gondjaim? :(
újrarakás nem jöhet szóba.
Bazi sok fontos adatom van rajta.
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__..
úgyis újrahúzás a vége, de azért próbálkozz.
Ha 10 van, akkor alaphelyzetbe állítás?
nincsen sajnos. (nem kell lecseszni tudom, kellett volna)
már volt 1x ilyenem és vhogyan sikerült megoldanom de nem emlékszem rá, h hogyan.
Nem volt lecseszés a részemről...
Eset online sokszor segít. SUPERAntiSpyware még mint lehetőség.
Ha újrahúzás a vége, szerezz egy külső HDD-t, ments le minden...és 2 partíció. Egyszer kell rendbe tenni...kéne.
Még live rendszer amit megpróbálhatsz [link]
vagy Kaspersky live CD.
Nem is annak vettem, de ilyenkor automaikusan jön a hegyibeszéd... :D
Holnapi nap megpróbálom
Az újratelepítés helyett (ami a hozzá nem értők utolsó mentsvára) vannak megoldások:
1. Csökkentett módban:
* [link]
kikapcsolt rendszervisszaállítás mellett:
* [link]
futtass kártevőirtó szoftvereket (elég mindegyikből az ingyenes próbaváltozat):
* Malwarebytes Anti Malware: [link]
* HitmanPro: [link]
* Zamana: [link]
* Adwcleaner: [link]
esetleg vannak még rendszerinduláskor lefutó antivirus-termékek is:
* [link]
2. Ügyelj arra, hogy a böngészőt indító parancsikon ne tartalmazzom átirányításra utaló bejegyzést - bővebben erről itt: [link]
3. A böngészőidet állítsd alapbeállításokra:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!