Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Igaz, hogy linuxra nincsenek...

Igaz, hogy linuxra nincsenek is vírusok?

Figyelt kérdés

Valaki a linuxról beszélt, hogy nem talál olyat, ami jó és virusmentes, és valaki mondta, hogy linuxra nincsenek is vírusok.

Most ez igaz, vagy csak azért mondta, mert már nagyon unta, hogy állandóan a vírusról beszél, és ennyire tart a vírusoktól?

2017. máj. 21. 01:09
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Kevés van linux rendszerekhez, és azok is általában szervereket céloznak.
2017. máj. 21. 02:00
 2/5 anonim ***** válasza:
52%
Ha tahó akarsz lenni akkor nem az átlagfelhasználók töredékét célzod, nincs túl sok értelme linuxra vírust írni, ugyanannyi energiabefektetéssel sokkal nagyobb sikereket lehet elérni windows alapú rendszereken.
2017. máj. 21. 06:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem igaz, van néhány... mutatóba, csak hogy legyen dolga a clamavnak.

Az igazán g*cik pedig multiplatform vírusokat írnak.

2017. máj. 21. 08:01
 4/5 Alain Delon ***** válasza:
Igaz. Még a desktop disztrókon sincs az, mint a Windowson, hogy boldog-boldogtalan (ember, kártevő) úgy módosítsa a rendszerfájlokat, ahogy akarja. Ahhoz root (rendszergazdai) jogosultság kell.
2017. máj. 21. 09:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Vannak rá vírusok,de töredéke,mint a Win-re.Az utóbbi 6-7 évben a Win-en se találkoztam (ameddig azt használtam) vírussal,mert nem nyitottam meg minden szir-szart,használtam blokkolókat.
2017. jún. 22. 08:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!