Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Elég a Windows Defender, vagy...

Elég a Windows Defender, vagy Eset Smart Security vagy más?

Figyelt kérdés

Eddig Eset Smart Security-t használtam, de a Windows 10 a Creators Update-nál az updater összeveszett vele, így ideiglenesen töröltem. Frissült a gép, és egy pár hete nem telepítettem vissza, valahogy jónak tűnt/tűnik a Windows Defender, rádadásul kapott egy tök jó dizájnt is a Creators Update-tal. Az Eset Smart Security-hez van licenszem, de így sem veszik kárba, mert nem csak én használom, vagy jelen esetben használtam. Szóval összefoglalva, visszatelepítsem az Eset Smart Security-t? Vagy esetleg más vírusírtót használjak a Windows Defender helyett? Vagy maradjon az?

Szoktam torrentezni, bár főként csak jó forrásból, konkrétan nCore-ról.

2017. máj. 16. 22:38
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
A Defender egy vicc, semmit sem ér, igazából ki is kapcsolhatod. Pláne most, hogy elterjedt a fránya zsarolóvírus inkább visszatenném a helyedbe az ESS-t (bár az is inkább középkategória) vagy valami komolyabbat; BitDefender, Kaspersky.
2017. máj. 17. 03:20
 2/5 anonim ***** válasza:
50%

Örök téma ez a Defender vagy virusirtó. Mert ha letöltesz egy virusirtót a W10-re, akkor a saját védelmi rendszere, a Windows Defender automatikusan kikapcsolódik. A Defender nem vicc, a Microssoft saját platformjára kifejlesztett védelme, alapban benne van a W10-ben, ami a korábbi verzióktól már ezerszer jobban működik. És kiválóan működik torrentezésnél is. Egyébként sincs 100%-os virusirtó, a legjobb Te vagy.

Tehát elegendő a Defender is. Ráadásul pl. torrentezésnél ki sem kell kapcsolni, mert a virusirtókkal szemben a pach-eket, crack-okat, aktivátorokat nem törli, hanem csak figyelmeztet és Te döntöd el, hogy törlöd, engedélyezed vagy karanténba helyezed. A W10 legutólsó nagy frissitésénél ugyan eltűnt a korábbi, szerintes logikusabb Defender ablak és helyette egy Biztonsági központ lett, de azt a régit is elő lehet varázsolni a Program Files-ből. Persze a W10-ben tökéletesen lehet elég sok jó virusirtót működtetni, de azon tul, hogy ezek automatikusan kikapcsolják a Defendert, még jelentős lassulást is okozhatnak. De kinek a pap, kinek a lánya, lehet választani. Nekem a lánya, ha csinos és megengedi.

2017. máj. 17. 05:23
 3/5 anonim ***** válasza:
0%

A vírusokat készítők nem hülyék. Eleve úgy készítik a kártevőket, hogy a Defender ne ismerje fel azokat.

G DATA vagy Bitdefender. ESET maximum középkategória. (Orosz vagy kínai vírusirtót pedig nem telepítenék, ahogyan amerikait sem.)

2017. máj. 17. 11:44
 4/5 anonim ***** válasza:

Eset Internet Security10! Győzött a zsarolóvírus ellen is. De ha letöltöd a 30 napos próbaverziót, be kell konfigurálni, a Live Grid és a kiterjesztett heurisztika is legyen bekapcsolva, sok más mellett.

[link]

2017. máj. 17. 11:48
 5/5 anonim ***** válasza:
40%
Én messzemenőkig kiállok a Defender mellett. Kérdezed elég-e? Persze, hogy elég. Nekem is elég. Pedig nagy torrentező vagyok. Más idegen, gyanus oldalakról nem töltök. Olyan virusirtót ugysem találsz, ami 100%-os. A felhasználók többsége beszari, fél, nem ismeri fel a veszélyeket és veszélyezettségi állapotokat, virusirtókkal be akarja 100%-ig biztositania magát (ez lehetetlen), remeg a fertőzésektől. Ha te is ilyen vagy, akkor bármilyen virusirtót letölthetsz, amit jónak vélsz, amit tanácsolnak. Persze vele kikapcsolódik a Defender és legyengül a W10 biztonsági központja. Azt azért ne felejtsd el, hogy Microsoft terméket (W10) használsz és a Defender kizárólagosan erre lett kifejlesztve. Egy durva hasonlat: Olyan ez, mintha levest kanállal vagy villával ennél. A kanál evőeszköz speciálisan levesevésre, mig a villa, mely szintén evőeszköz, másra lett kifejlesztve. Más virusirtókat sokan gyártanak, méghozzá ugy, hogy ne csak Windows platformra legyenek jók, hanem valamennyire minden platformon működjenek. Megy is a hatalmas verseny köztük és bizony a félelmekből jól megélnek.
2017. máj. 18. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!