Tudom, hogy valaki egy ún. "keylogger"-t rakott a laptopomra. Hogy tudom eltüntetni?
Nem vagyok valami nagy számítógép felhasználó, segítséget várnék, hogy mi a teendő. Kihez vigyem el a gépet?
Mit csinálnak vele?
Nos, futtass végig több víruskereső programot is, nem biztos hogy megtalálják, ez a keyloggerek lényege, hogy kussban maradjanak. Nem látszanak a telepített programok között, nem látszanak a feladatkezelőben és fizikailag is biztosan el vannak dugva talán a Windows könyvtár egyik segglyukába.
Egy tapasztalt felhasználó talán el tudja tüntetni speciális tűzfalprogrammal, de a legegyszerűbb út az hogy fogod az egész winchestert és leformázod.
Érdemes mindent letörölni, hiszen a keyloggerek az .exe, .bat és egyéb futtatható kiterjesztésekbe beihatják magukat. Szóval ha elindítasz valamit a gépeden észre sem veszed, de már telepítve van egy keylogger és küldi az adatot valakinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!