Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogy tudnám a Windows 10...

Hogy tudnám a Windows 10 felhasználói jelszavát feltörni vagy felülírni?

Figyelt kérdés

Örököltem egy számítógépet, aminek elsősorban az adatait szeretném megszerezni, de ha lehet, a Windowst és a többi telepített programokat is megtartani, használni.

Idő van bőven, akár hetekig is futhat a gép, és ahogy írtam, tényleg nem baj, ha nyoma marad, nem sántikálok rosszban.

2017. ápr. 24. 12:50
 1/9 anonim ***** válasza:
Mit kell érteni adatokon? A winyón lévő fájlokhoz hozzá tudsz férni, ha nem arról bootolsz be. Pl. másik számítógépbe áttéve, vagy másik géppel összekötöd a tiéd.
2017. ápr. 24. 13:21
 2/9 anonim ***** válasza:

Jelszó feltörésre a pár hét az nem lesz elég. Egy pár száz év ha szerencséd van.

Ha admin vagy akkor valószínűleg látod a teljes file rendszert.

Vagy átrakod másik gépbe a vinyót.

Ha titkosítva van akkor nem nyert.

2017. ápr. 24. 13:23
 3/9 A kérdező kommentje:

Elsődleges cél valóban a rajta lévő adatok kinyerése: fényképek, dokumentumok, stb. Tudom, hogy ezekhez hozzáférhetek, ha nem ugyanonnan bootolok, de nagyon szeretném használni is majd használni is ugyanezt az oprendszert.

Nem tudom, hogy pontosan hány karakteres a jelszóról van szó, csak azt, hogy jóval kevesebb húsznál, talán tíz sincs. Valóban évekre lenne ehhez szükség? Elég hihetetlennek tűnik.

Azt tudom, hogy ha megvan a rendszergazda jelszó, akkor minden felhasználó jelszavát meg tudom változtatni, ezért kellene legalább ez.

Azt nem említettem, hogy a Win10-ben tudom, hogy van egy Linux is, és az az ott lévő dolgokhoz is szeretnék hozzáférni, szóval azt is fel kellene törni. Azt tudom, hogy ott van valami trükk, bár abban nem vagyok biztos, hogy ez virtuális gép alatt is működik.

2017. ápr. 24. 14:16
 4/9 anonim ***** válasza:

A linux-os virtual machine feltörése elég halott ügy.

Egy rendes rendszerben meg nem a jelszót tárolják hanem annak a (sózott) hash-ét. Ráadásul lassú, sokszor memóriaigényes hash művelet. Mondjuk amit 1mp kiszámolni. Amikor belépsz akkor nem fáj az az 1mp, de cserébe azon a gépen másodpercenként 1 jelszót lehet kipróbálni. Egy 10x olyan gyorson meg 10-et. Kisbetű, nagybetű, számok, meg pár jel = mondjuk 70 karakter

pontosan 10 ilyen karakterből 70^10 = 2824752490000000000 jelszó rakható ki. Ez a 10x-es sebességgel: 8957231386 év

Szótáras támadás hatékonyabb lehet ahol bizonyos jellemző/értelmes jelszavakat próbálsz csak, de ott meg ha nincs közte akkor soha nem fogod megtalálni.

2017. ápr. 24. 14:25
 5/9 CspCsj ***** válasza:

Gondolom online Microsoft fiók van (bejelentkezésnél email cím?), nem pedig "szimpla" helyi fiók.

Mert Helyi fióknál pl.: https://www.youtube.com/watch?v=HZmAeyNM-TM

2017. ápr. 24. 15:58
 6/9 A kérdező kommentje:
Tudjátok, régen a rossz hír hozóját gyakran lefejezték. Szerencsétek, hogy 2017-et írunk, és én haladok a korral! Csak ennek köszönhetitek a zöld kezet. :P
2017. ápr. 24. 16:33
 7/9 P.O.C. ***** válasza:
100%

Ha helyi fiók (vagyis nem Online MS fiók), a partíció nincs titkosítva. Illetve tudsz boot -olni más tárolókról (pen drive, optikai lemez), akkor KON-BOOT -al feltörhető.

Egyébként ha csak az adatok kellenek, akkor bármilyen live Linux -al hozzáférhetsz. Illetve másik gépbe is átrakhatod a vinyót, hogy az adatokat lementsed. (Nem titkosított partíció esetén természetesen).

2017. ápr. 24. 16:52
 8/9 A kérdező kommentje:

Kissé paranoiás vagyok, nem tudom, hogy nincs-e rosszindulatú kód is elrejtve ebben a szoftverben, ezért nagyon örülök annak, hogy találtam ezt a megoldást, amit veletek is megosztok itt.

https://www.youtube.com/watch?v=cMaMPIJDeJ4

2017. ápr. 25. 21:14
 9/9 Gery1988 válasza:
Ha csak az adatok kellenek és van a gépben CD/DVD meghajtó akkor csak belöksz egy Linux lemezt. Rendszer kipróbálása telepítés nélkül és hozzáférsz mindenhez.
2017. nov. 18. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!