Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Melyek számítanak a legjobb...

Melyek számítanak a legjobb fizetős vírusírtóknak?

Figyelt kérdés
2017. márc. 11. 16:11
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

[link]

én bitdefendert használok nekem az jött be. amivel még jók a tapasztalataim az a panda

2017. márc. 12. 01:47
 12/20 lolek válasza:

tökéletes vírusirtó nincs.a fejlesztők mindig csak utána mennek az adott legújabb vírusnak.

talán a legjobb ha Linux rendszerre rakod fel a windowst virtuálisan,és mikor bezárod a progit töröl mindent ha kaptál közben vírust.

2017. márc. 12. 04:52
 13/20 anonim ***** válasza:
Malwarebytes a windózba + uBlock Origin a Chrome-ba, és olyan erős védelmed lesz, hogy bármit le próbálsz tölteni, ami nem jó, "ezek ketten" megfogják. :)
2017. márc. 12. 10:56
 14/20 anonim válasza:
100%

[link]

Kaspersky, Bitdefender, Norton, Iobit Malware Fighter 5 RC, Malwarebytes.

2017. márc. 12. 15:33
 15/20 anonim ***** válasza:

Malwarebytesék most a 3.0-val nagyon hirdetik magukat, hogy el lehet felejteni az antivírus programokat, én egyelőre azért még nem törölném le az antivírust a gépemről. Mert sokan mondtak már sok félét, aztán nem biztos, hogy 100%-ban igaz, vagy beválik.

[link]

De ugye a 3.0 előtt nem volt az, ezt ki is jelentették kerek-perec.

[link]

2017. márc. 13. 00:43
 16/20 anonim ***** válasza:

Érdemes ezt az oldalt nézegetni, itt azért egész korrekt képet kapsz a piacról. Ellentábor véleményektől és elfogult véleményektől mentesen. Pl. az anti-Avast tábor véleménye nem nagyon egyezik meg az eredményekkel, amiket látsz róla:

[link]

Bár tény, hogy 13 fals pozitívja volt neki, de 99,6%-ban blokkolta a dolgokat júliustól novemberig terjedő időszakban. Persze hónapokra lebontva más, azért látszik, hogy tavaly év elején gyengébben teljesített, mint az év második felében.

Mindegy, érdemes állítgatni a paramétereket az oldalon, és akkor el tudod dönteni, hogy számodra melyik szimpatikus így első blikkre. Tölts le egyet kettőt (persze ne egyszerre legyenek fent), mert azért a kezelőfelület is sokaknál döntő kérdés szokott lenni.

2017. márc. 13. 01:07
 17/20 anonim ***** válasza:

Vannak jó fizetősek, de sajnos általában erőforrás pazarlók.

ESET (NOD32)-est használom talán 2006 óta, nagyon jó tapasztalataim vannak vele. Ha ez jelent valamit, egy 2004-es telepítésű, napi átlag 10 órában ütött vágott, XP gépről írok. Első telepítésem ezen az alaplapon, többre nem volt szükség. Azóta bírja, igaz nem kattogtatok minden sz.-ra sem, egyetértek az előttem szólókkal, az a legelső hatékony virnyák fogó. De azért nem árt egy nem gépzabáló, rendesebb pajzs sem, ha olyan lusta vagy gépet újra telepíteni, vagy annyira szereted a stabil, beállt környezetet, mint én. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy két alkalommal (2010-ben volt ez divatos) futottam bele weben, java alapú virnyákba, névre nem emlékszem, én csak irtom, nem becézem ezeket. Szóval 11 éve alatt ezt a kettőt nem fogta meg nekem a NOD32 100%-os védelem nincs.

Az elsőt kézzel nyírtam ki, nagyjából két órás file törölgetéssel és regisztrációs adatbázisban babrálással - szentségeléssel, mert régi volt a ghostom.

Kissé bővebben törölgettem a kelleténél, mert néhány update erejéig nem volt java-m, illetve a dotnet is rendetlenkedett fél évig. De szépen, türelmesen megreparálgattam végül teljesen a telepítést. A második már aktuálisabb GHOST mentéssel felvértezve ért - sokat nem ártott a nagyjából 3 perces ténykedése során, mert egyből ment vissza az image...

Mondjuk vannak alapvető beállítások oprendszer telepítéskor is, amit nem árt megtenni. Szeretem látni a rejtett fájlokat, az automata menük a cserélhető meghajtókon csontra tiltva, mindig fut a tálcán egy netstat, amire néha rá is lesek, vajon mit művel a hálózat. Ismerem a szokványos processlistát fejből és feltűnnek a szokatlan dolgok, néha megnézem a rendszerkönyvtárakban a dátumokat, file neveket, ilyesmi... Ezért is nem szeretem csereberélgetni a rendszereket, csak ha már tényleg muszáj, mert így van idő az ismerkedésre, ami valahol azért meghálálja magát.

Nem lehet eleget mondani, hogy BACKUP, backuppal, bekapósan -> ez a rendszergazda szendvics receptje.

Egyébként géppel érzőbb és nem folyton hardver-szoftver csereberélős felhasználóknak a hardverhibák több gondot szoktak okozni, mint a vírusok. Ez alatt a veteránnak nyugodtan csúfolható rendszer alatt pl. ez már az 5. vinyó. Szerencsémre jórészt nem koppra döglöttek a régiek, vagyis a másodlagos partición tartott adatoknak sose lett baja, a levelezés, dokumentum, miegymás meg persze ide van átirányítva. A sokat koptatott meg amúgy is lemezszélen lévő rendszerterület lett beteges, vagy eleve a vinyó kezdeti haldokláskor még át lehetett menteni. Azért ettől függetlenül ha nem lett volna rendszeres mentésem, valamivel rosszabbul estek volna ezek a meghibásodások is...

2017. márc. 15. 18:41
 18/20 anonim ***** válasza:

Én valamelyik nap kiakartam próbálni az ingyenes Bitdefendert, de két ok miatt le is töröltem:

1. Nem mutatta meg a telepítés előtt, hogy mit rakna fel, tényleg mindenre szükségem van-e, stb. Mint pl. egy Avast teszi, kiválaszthatom, hogy mire van szükségem.

2. Nem tudtam elindítani mindaddig a vírusirtót, amíg nem regisztrálom magam a cég rendszerében.

Mondom ez nekem nem kell, mi van, ha 10 perc ismerkedés után letörölném, mert nem jön be, nem szimpatikus, stb? Akkor feleslegesen regisztráltam magam. Sosem szerettem ezt a fajta üzletpolitikát, hogy kérdés nélkül feltesz mindent, majd regisztráljam magam egy INGYENES programban. Persze ettől még lehet jó a fizetős verziója, de az ingyenes így nem jön be.

2017. márc. 16. 09:22
 19/20 anonim válasza:

Nálunk, hosszú évek óta a család összes gépén az ESET NOD 32 fizetős védelem fut. Eddig minden családtagom nagyon elégedett volt vele.

De az is tény, hogy nem szabad össze vissza kattintgatni, ismeretlen forrásokból telepíteni.

2017. márc. 20. 10:43
 20/20 anonim ***** válasza:
Malwarebytes van a gépemen több éve (talán 2.0 óta), sokszor kíváncsiságból felraktam más védelmeket, soha semmit nem talált.
2017. máj. 2. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!