Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Rejtvényes, jelszóvédett USB?

Rejtvényes, jelszóvédett USB?

Figyelt kérdés
Egy USB-t szereték jelszóvédetté tenni úgy, hogy ne csak egy szimpla jelszót kelljen beírni, hanem tudjak "feltenni", megadni egy kérdést, vagy akár egy rejtvényt, amit ha megválaszolnak, megoldanak, akkor megnyithatják az USB tartalmát. Ismertek ilyen programot, ami segít ezt kivetelizni? Ahogy körbenéztem a neten, ilyesmit nem igazán találtam. Tehát nyilvánvalóan senki sem akarja, hogy egy rejtvénnyel (vagy kérdés megválaszolásával) kitalálható legyen a jelszava, de mivel én ezt a titkosított USB-t amolyan ajándknak szánnám, ezért jó lenne, ha az illető idővel rájönne a válaszra (jelszóra):DD

#USB #jelszóvédett usb #titkosított usb #usb titkosítás #titkos usb #jelszavas usb
2017. márc. 5. 13:31
 1/7 anonim ***** válasza:
Ne a pendriveot jelszózd le, hanem a mappát ami benne van, majd csinálj egy txt fájlt, ird bele a rejtvényt, mentsd el. Így ha megoldották, feltudják oldani a mappa jelszavát.
2017. márc. 5. 13:35
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Mi lenne, ha az állományokat jelszóval védve letömörítenéd, és a jelszóhoz meg egy sima szöveges állományban eltárolhatod a megoldáshoz vezető utat.
2017. márc. 5. 13:35
 3/7 A kérdező kommentje:

Ezekre a megoldásokra én is gondoltam, de sokkal vagányabb lenne, ha nem kellene külön megnyitni egy szöveges állományt ;-)

Amúgy az is eszembe jutott, hogy talán ha az illető megoldana más feladatokat (nem feltételnül a gépen) és így kellene kiraknia a jelszót, akkor az izgalmasabb lenne:) Persze attól még lehetne feltenni egy olyan kérdést az USB (vagy mappa) megnyitásakor, amit ha megválaszol, akkor a jelszó valamelyik részét kapja meg...(nah de mindegy, ez már inkább amolyan kihallatszódó gondolat a fejemből:D)

Mindenképp érdekel ilyen megoldás, szóval ha valaki tud, akkor kérem, segítsen:)

2017. márc. 5. 14:01
 4/7 anonim ***** válasza:

" Ahogy körbenéztem a neten, ilyesmit nem igazán találtam. Tehát nyilvánvalóan senki sem akarja, hogy egy rejtvénnyel (vagy kérdés megválaszolásával) kitalálható legyen a jelszava,"

Azért nincs mert ilyen nincs. Ahhoz a pendrive-ra kéne tenni egy programot ami kérdezés nélkül minden esetben elindulna, az meg ugye akár egy vírus is lehetne, tehát ilyent nem fogsz találni. Maradnak a fent említett opciók vagy semmi...

2017. márc. 5. 19:31
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, de nem kell, hogy magától induljon egy program, vagy a meghajtó. Elég lenne, ha a jelszó mező fölött megjelenne egy kérdés, vagy lenne egy személyreszabható mondat... vagy ilyesmi:)
2017. márc. 5. 20:26
 6/7 anonim ***** válasza:
Írd át a filesystem labeljét a kívánt kérdésre - azt jó eséllyel minden megjeleníti, amikor jelszót kér.
2017. márc. 6. 02:00
 7/7 anonim ***** válasza:

" Elég lenne, ha a jelszó mező fölött megjelenne egy kérdés, vagy lenne egy személyreszabható mondat... vagy ilyesmi:)"

Igen, ehhez kéne egy automatikusan induló progi, mert a szabványos ZIP-ek ezt nem tudják a meghajtótitkosítás meg megint nem erre lett kitalálva, így mint mondták... lásd feljebb...

2017. márc. 6. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!