Valaki tud-e 64 bites (x86-64) architektúrára veremkezeléssel foglalkozó magyar nyelvű leírást?
@Adam23713:
Mindenek előtt hálásan köszönöm, hogy segíteni akartál, és nem szóltál be mint az előtted író.
Magyarul kellene valami ami normálisan elmagyarázza a 64 bites verem megvalósítás de "gépi" nyelv közelében nem C ben. Assembly -ben gondolkodom. Nagyjából értem, hogy 64bin -en már "r" -es nevű regiszterek vannak, meg nem mindent helyez le a processzor a verembe, néhány dolgot a regiszterekben tart... De a pontos megvalósítást könnyebb lenne magyarul végigolvasni. Gondolom ezt egyetemen tanítják is. Olvastam még hogy Windows nem követi a standard veremfoglalást 64biten, mint Linux vagy iOS. Ennek is utána kell járni, hogy ezek az agyhalottak Microsoft -nál mért bénáznak ekkorát...
Témához visszatérve angolul annyira tudok, hogy a sima 32 bites inteles architektúrát angolul tanultam meg, melynek az eredménye Kali Linux explorációs lett.
Igazából a többi Hacker palántának is segítség lenne a magyar leírás. Esetleg egy magyar közösséget is összehozhatnánk így a neten...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!