Egy új felhasználó létrehozásával miért tűnik úgy mintha leráztam volna a vírust?
Jó eséllyel ilyenkor nem igazi vírusról van szó, hanem böngésző pluginról és hasonlokról.
Ég vírusirtó szerintem mindenképp kell, de a végső defense line az mindig te leszel.
Ha nem rendszergazdaként használod a profilod, vagy picit odafigyelsz akkor megtudod előzni a dolgokat.
Ha pedig már reinstall, akkor alapból minden adatot egy d partíción érdemes tárolni, ahol egyúttal érdemes a használt programok telepítő fájljait is eltárolni , ami sokkal gyorsabb reinstallt tesz lehetővé.
A nem rendszergazdaként használt profil amúgy nem véd a pluginok és hasonlóktól. Ott csak te tudsz tenni.
D-re kisebb valószínűséggel megy át bármi. De még akkor is ugyanott vagy, mint egyetlen c meghajtóval, csak épp gyorsabban lehet reagálni.
Nálam a d meghajtó üzemel a családban egy vírusirtóval ( Meg van NAS is) és az elmúlt 15 éven 5 vírust ha összeszedtünk 4en. Reinstall , Dről/NASról mindig sokkal gyorsabb és nem volt komoly gond.
Windows xp-n használtam avastot, és comodo tűzfalat. Nem találkoztam semmi komolyabb vírussal, leszámítva a fent említett plugineket, de azt is csak explorernél, és firefoxnál. Aztán átnyergeltem opera böngészőre (ez alá semmi nem tud plugint telepíteni, ha nem hiszed próbáld ki!), windows 7-re 8,ra 10-re, azóta is maradtam a comodo tűzfalnál, az avast helyett jött a defender.
Pont most olvastam egy érdekes cikket, ami meg fogja osztani az embereket:
Az első hozzászólónak igaza van, a felhasználón múlik a legtöbb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!