Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » LoL karakter lopásért a...

LoL karakter lopásért a rendőrség intézkedhet?

Figyelt kérdés
Megakartam szivatni az egyik barátomat, hogy feltörték a karakterét. Ő mondta, hogy elküldött a supportnak mindent és majd kinyomozzák melyik IP-ről léptek fel utoljára. na és akkor most az lenne a kérdés hogyha meglátják az IP-met akkor csak az IP-ről a karaktert tiltják le vagy rendesen rendőrségi ügy lesz belőle? Addig is a karakter zárolva van míg ez ki nem derül és én félek. Kérlek titeket rendesen írjátok le vagy tapasztalatot!

#rendőrség #karakter lopás
2017. jan. 6. 20:35
 1/7 anonim ***** válasza:
Yep. Informatikai rendszerek feltörésének minősül. Ha intézkedik a lol fejlesztője akkor minimum pénzbírság, de lehet börtön is
2017. jan. 6. 20:48
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem lesz semmi.
2017. jan. 6. 20:51
 3/7 anonim ***** válasza:
48%
Elképzelem Kovács II törzsőrmester arcát, ahogy előadod neki a "bűncselekményt"... :)
2017. jan. 6. 23:23
 4/7 Hominida ***** válasza:
100%
Ti kölykök miért nem értitek meg, hogy ez a feltörősdi nem játék?! A betörés sem játék, a lopás sem, ennyit talán a többség még felfog. A számítógéppel elkövetett disznóságok nem bocsánatosabbak, és azért jár érte börtön, mert minden hülye azt hiszi, hogy ez csak afféle csínytevés. Mindenekelőtt keresd meg a barátodat, mondj el neki mindent, és próbáld kárpótolni. Ha feljelent, abból bajod lesz.
2017. jan. 7. 00:56
 5/7 anonim válasza:

Én is úgy tudom, hogy létezik az internetes bűncselekmény fogalma. Ilyen ügyben hivatalosan intézkedő hatóságokat azonban még nem találtam - amikor pedig komoly szükségem lett volna rá.

(Bár elég régen volt szerencsém "szuperintenzív" tanfolyamra járni, azért még reménykedem benne, hogy sikerül találnom egy másik lehetőséget...)

2017. jan. 7. 10:59
 6/7 anonim ***** válasza:

Azért mert felderíthetetlen.

Ez a lenyomozzuk az IP címet,és kimegyünk bevinni kispistát legfeljebb terrorveszélynél él.

IP cím nem egy személyi szám,az alapján nehéz bárkit is vádolni.

2017. jan. 7. 11:04
 7/7 Hominida ***** válasza:
Az IP címet a szolgáltató osztja ki a fogyasztónak, és a szolgáltató szabályzata tartalmazza a retorziót. Azt is, hogy a fogyasztó felelősséget vállal a végpont használatáért. Mivel egy ilyen eset a Btk. 423.§-a szerint nem is csak vétség, hanem bűntett, ezért durva pofon jár érte.
2017. jan. 7. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!