Letörölt előzményekből vagy privát böngészésekből visszafejthető valahogy a gépen végzett korábbi tevékenység?
Ha normál módon böngészek, mindig törlöm az előzményeket. Privátban meg az igazán személyes dolgokat csinálom. Egy melegrandi oldalon beszélgettem egy illetővel, majd egy hét múlva a facebookon a "kit ismerhetek" résznél ajánlotta az oldal. Teljesen más e-mail címet használok a fb-ra és teljesen mást erre a bizonyos oldalra, ráadásul még a nevem sincs megadva, hanem össze-vissza gépeltem be betűket a regisztrációnál.
Lehetséges valahogy összefüggést vonni a teljesen független böngészéseim közt úgy, hogy ez az eset megtörténjen, vagy csak egy véletlen egybeesés? Ez fenyegetheti az adataim illetve a személyazonosságom biztonságát?
A privát alapvetően biztonságosabb, mert ha csak az előzményeket törlöd akkor a sütik és hasonlók mondjuk megmaradnak.
A legbiztonságosabb az lenne ha más böngészőt használnál amikor ilyen oldalakat látogatsz. Így a két dolgot valószínűleg nem fogják összekötni (esetleg IP alapján).
Vagy ha nagyon biztonságban akarod magad érezni akkor használd a TOR nevű böngészőt.
(Az előző vagyok)
Vagy a hálózatban proxyszervert kell alkalmazni és azon ha kell, minden naplózható, dátumra, időre, tartalomra, protokollra lebontva ha kell. Szóval amúgy ezeken kívül is sok módja van a böngészési előzmények rekonstruálásának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!