Mennyire biztonságos számítógépen vagy adathordozón (pl. pendrive) tárolni internetes jelszavakat szöveges fájlban?
Használj jelszókezelő software-eket, akár portable verzióban.
A kis adatbázis filéjüket, amiben titkosítva letárolják a jelszavakat, esetleg el lehet helyezni pendriveon.
Virustotalon azért ellenőrizd a portable verziót.
Kb. annyira, mint távozáskor a küszöb alá vagy a virágcserépbe rejteni a kulcsot...
A mások által fejlesztett jelszókezelőkkel is az a baj, hogy nem Te írtad, nem tudhatod, mit tettek beléjük. Ilyenekre adatokat én sose bíznék. Ráadásul ha feltörik, akkor egy mozdulattal az egész világodhoz hozzáférhetnek.
Ha a saját merevlemezeden tartod, egy esetleges betöréskor az összes online adatodhoz is egyben hozzáférhetnek. Ha leírod, kinyomtatod, akkor meg a papír lesz a gyenge láncszem.
Ha azonos jelszavakat és usereket használsz, akkor megint ugyan ott vagy: egyet felnyomnak, vagy egy kamu fiókba beléptetnek, beregzel és máris mindened egy nyitott könyv.
Ez a jelszavas technika tipikus hibája, ami miatt kihalásra van ítélve.
Nekem addig is saját fejlesztésű programom van, ezt tudtam csak kitalálni. Legalább dolgozzon meg érte a piszok egyedileg, ha már annyira kell neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!