Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Melyik vírusirtót ajánlanátok,...

Melyik vírusirtót ajánlanátok, ami ingyenes és magyar?

Figyelt kérdés
Eset Nod a gépemen van, de nem vagyok elégedett vele, mindig beenged kémprogramokat. Olyan kéne,amelyik jelez,ha veszélyes oldalra megyek és nem enged letölteni se virusos programot. És a sok felugró reklámot mivel tudom letiltani? És a felnőtt tartalmakat,képeket? A windosba is van szülői felügyelet,de nem azzal szeretném,hanem külön programmal. Chrom van a gépen,az meg bővitményt nem enged feltelepiteni...
2016. nov. 17. 09:45
 1/9 anonim ***** válasza:
44%

Ha ESET beengedi, akkor nincs az az ingyenes vírusírtó, ami elkapja... ESET vagy Kaspersky, a többi mellettük labdába sem rúghat. Rakj fel Malwarebytest, ellenőrizd azzal.

ESET eredeti? Vagy miképp lett beaktiválva?

2016. nov. 17. 10:20
 2/9 A kérdező kommentje:
felraktam egy malwarebitest, ingyenes próbaverziót, az 3 ezer! kártevőt talált, ez hogy lehet??!!! Egyébként a malware miben más mint pl az eset?
2016. nov. 17. 11:47
 3/9 anonim ***** válasza:

A Malwarebytes nem vírusírtó, hanem kártevő kereső/írtó. Bár a fogalom hasonló, mégsem ugyanarról van szó. Malwarebytesből elég az ingyenes verzó, de mellette kell lenni egy vírusírtónak. Gépemen nekem ESET Smart Security van, mellette free verziós Malwarebytes. Laptopon Panda Free Antivirus és Malwarebytes.

Melyik ESET verzió van neked?

2016. nov. 17. 12:56
 4/9 A kérdező kommentje:
Nod32. Nekem laptop van. A win defendert is már bekapcsoltam a biztonság kedvéért.
2016. nov. 17. 14:40
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Eredeti a NOD32? csak mert ha nem (mondjuk tört, vagy nem a legújabb verziód van), akkor az megmagyarázná hogy miért volt ennyi vírus a gépeden.
2016. nov. 17. 19:09
 6/9 anonim ***** válasza:
70%
"Ha ESET beengedi, akkor nincs az az ingyenes vírusírtó, ami elkapja." Kezdjük ott, hogy az ESET kernelt pár perc kikapcsolni, tehát sz.rt se ér. Hanyagold a NOD32 és ESEt reklám programokat . És minden rendben lesz. Malwarebyte az jó. Esetedben jobb lenne inkább újra rakni a géped .
2016. nov. 17. 22:57
 7/9 anonim válasza:
100%
Használj Ubuntut és OpenDNS-t.
2016. nov. 18. 21:01
 8/9 anonim ***** válasza:
42%

-Defender a megoldásod, állítsd be, engedd hogy frissítsen, teszi a dolgát, évek óta így megy a laptopom.

- Ha win10-ed van akkor a win10 közli is ha elolvasod, hogy ha bizonyos ideig kikapcsolod, vissza kapcsolja magát, meg sem bírod kerülni!

- A döntés a tied, de ne feledd minden felesleges "szűrő" lassít a gépeden!

2016. nov. 20. 07:23
 9/9 anonim válasza:

A Windows-ba épített Defender nem egy nagy szám, főleg, ha a gyerek netezik és kattintgat a színes képekre vagy a tilosban is járkálsz néha. Rakj föl Comodo Intenet Security-t (CIS), azonnal virtuális környezetbe rak minden gyanús dolgot. Ha közben rájön, hogy vaklárma volt, akkor rendesen használhatod tovább azt a programot. Az Avast Free is nagyon jó, de abban nincs tűzfal és virtuális környezet, a CIS-ben viszont igen. A Noddal én is sokat szívtam, pedig nem tört volt.

Böngészésre a Firefoxot ajánlom. Egy rakás kiváló bővítményt rakhatsz bele: AdBolck Plus (a fölugró ablakok és reklámok ellen), NoScript, Ghostery, meg egy csomó más. A szülői felügyeletre nem tudok ajánlani bővítményt, mert nekem nem kell, de valaki hátha tud mondani azt is.

És egy másik hasznos dolog: a Sandboxie nevű program [link] . Ezzel virtuális környezetben futtathatod a böngészőt vagy bármi mást, így ha valami disznóság kerül a gépre, nem képes elszabadulni. Kapcsold ki a böngészőben a gyorsítótár törlését és bízd a Sandboxie-ra. Azt be tudod úgy állítani, hogy minden bezáráskor törölje a homokozó tartalmát, és ezt hozzáértő módon teszi, úgy, hogy ne tudjon elszabadulni a vírus, ha van is benne. Több homokozó is készíthető, mindhez külön-külön beállítási lehetőség van, de másolható is egyszerűen. Az ingyenes változatban egyszerre csak 1 aktív homokozó lehet, a fizetősben több. Évek óta az ingyeneset használom és nem okoz gondot. A legtöbb programot ebbe telepítem a biztonság kedvéért, mert bármelyik homokozót beállíthatod úgy, hogy semmi sem jut ki a netre belőle. (Mióta Comodót használok, ennek kisebb a jelentősége, mert annak a tűzfalán bármit egyszerűen letilthatok.)

De ha kizárólag böngészésre (és nem állandóra telepített progikhoz) kell a virtuális környezet, akkor elég lesz a CIS virtuális módú böngészője, amit egy widgeten jelenít meg az asztalon. Arról kell indítani, nem a megszokott módon. Nálam a Firefoxot és az Internet Explorert jeleníti meg, mert ezek vannak a gépemen. Nálad a Chrome is ott volna.

2016. nov. 21. 19:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!