Létezik felhő alapú telepitést nem igénylő antivirus?
Igen, a Pandának például van ilyenje. Kipróbáltam, nem voltam vele elragadtatva. Annak ellenére, hogy azt írják róla, nem terheli a gépet, én nem így vettem észre.
Viszont "második védelmi vonalként lenne használva egy állandóan működő antivirus mellett" - ez nem jó ötlet!
A legtöbb vírusirtó nem szereti, ha mellette egy másik is dolgozik. Egymást gátolják, sőt gondok is lehetnek velük. Nem véletlen, hogy soknál, ha van már egy víruskergető a gépen, és fel akarsz telepíteni egy másikat, megjelenik a figyelmeztetés: van már a gépen egy vírusirtó, először azt távolítsd el. Sőt van olyan, ami addig nem is hajlandó települni, amíg másik (telepített) vírusirtó van a gépen.
Használjál egy tisztességes, megbízható vírusirtót, mellette egy jobbfajta Adware-Spyware védelmet (ezt a kettőt lehet, mert két különböző dologról van szó), ez már kellő biztonságot nyújt.
Ha mégsem bízol meg eléggé a vírusvédelmedben (de ez már üldözési mánia), bizonyos időközönként, mondjuk havonta lefuttathatsz még egy másik víruskeresővel egy ellenőrzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!