Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Létezhet, hogy valaki a...

Létezhet, hogy valaki a tudtom nélkül a notebookom beépített kamerájára csatlakozik és leskelődik utánam?

Figyelt kérdés

Arra lennék kíváncsi, hogy léteznek-e valóságban ilyen programok, amikkel akárki rá tud csatlakozni a notebookomra és bekapcsolhatja a kamerámat/ mikrofonomat a hozzájárulásomon kívül? Oké, valószínűleg, komoly programozói háttérrel rendelkező embereknek az ilyesmi nem akadály, de gondolom ilyen programokat mezei felhasználók kezére nem ad ki senki.

Azért kérdem, mert kb. tíz perce, miután hazajöttem a boltból, azt vettem észre, hogy a kis led égő világít a kamera mellett, ami ugyebár csak akkor kapcsol be, ha valakivel videó chatelek. Egyből bontottam is a net kapcsolatot, mert másra nem tudtam gondolni, minthogy feltörték a gépemet és abban a pillanatban a led kialudt. Mondjuk, ha valóban ez történt, akkor sem láthattak semmit, mivel nem szoktam soha kamerát használni és pont az ilyen esetek elkerülése végett, le is van ragasztva. De érdekelne, hogy lehet-e másképpen ez ellen védekezni, hogy ez egyáltalán ne fordulhasson elő még egyszer. Léteznek ilyen esetekre védőprogramok?

#webkamera feltörés #jogtalan webkamera feltörés
2016. nov. 9. 17:32
 1/6 domextosz00 válasza:
Védő programok nincsenek, amúgy meg ha nem töltesz le semmit a netről és nem futtatsz sose fog tudni "rácsatlakozni" a notebookodra, én is lazán egy exe file segítségével bárkinek a gépe felett áttudom venni az irányítást. Nem kell nagy "programozói" háttér se hozzá
2016. nov. 9. 17:35
 2/6 A kérdező kommentje:

Nem kaptam/ töltöttem le tudtommal semmi ilyesmit.

Töltögetni kizárólag torrent oldalról szoktam a progikat, onnan is csak java rész filmeket/zenéket.

Chat progikat sem használok, úgyhogy onnan sem kaphattam semmit. Max. haverokkal fb-n dumálgatok ritkán, de ebben ez ki is fullad. De, ha nem feltörték a gépet, akkor miért éghetett a led és miért aludt ki, amint bontottam a net kapcsolatot?

2016. nov. 9. 17:44
 3/6 Lajos54 ***** válasza:

Ezt a kérdést itt már számtalanszor feltették, érdemes rákeresni.

Ezt írod:" A kérdező kommentje:

Nem kaptam/ töltöttem le tudtommal semmi ilyesmit.

Töltögetni kizárólag torrent oldalról szoktam a progikat, onnan is csak java rész filmeket/zenéket. "

Ez akár éppen elég is lehet, hogy olyasmi kerüljön a gépedre, ami nem kellene.

Vagy akár egyszerű böngészés közben, ha nincs megfelelő védelem a gépeden.

A webkamera leragasztása lehet tüneti kezelés, de érdemesebb a gépet rendszeresen átnézetni megbízható víruskeresővel, és kémprogram keresővel is.

Csak megjegyzem, hogy a kamera működhet úgy is, hogy nem jelzi mellette a kis LED, ez már csak hozzáértés kérdése...

2016. nov. 10. 13:37
 4/6 anonim ***** válasza:

3n is leragasztottam. Nem mintha nagy élményben lenne része annak aki kémkedni akar utána.:látja hogy nézek 😊

Szürő progik kellenek. A torrent pedig pont jó ilyen nemkívánt történetekhez.

2016. nov. 11. 10:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Magyarország legnívósabb torrent trackeréről szoktam töltögetni, elég kis esélyt látok rá, hogy onnan töltöttem le valamit. Ha valami féreg került a gépemre, akkor nagy valószínűséggel, nem onnan került fel a gépemre. Tanácsokért mindenkinek köszi, mindenkinek jár a zöld kéz.
2016. nov. 11. 14:07
 6/6 A kérdező kommentje:
Ha tudtok ajánlani valami jó kémprogram kereső programot, akkor legyetek szívesek mondjatok 1-2.
2016. nov. 11. 14:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!