Kezdőoldal » Számítástechnika » Biztonság » Hogyan tudják elkapni a...

Hogyan tudják elkapni a legnagyobb kiberbűnözőket?

Figyelt kérdés
Olvasni, hogy a priatebay volt tulaja börtönben. De szerintem fizikai képtelenség, ha mondjuk olyan böngészőt használ ami tiltja a java scripteket, cookiekat, pluginokat, ip-t, akkor mi alapján mérik be? Miért beszélnek nehézségi skáláró?
2016. nov. 7. 23:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%
"Tehát alapból a Tor technikailag visszanyomozhatatlan, teljesen anonim?" - Nem, nem teljesen, csak körülményesebb.
2016. nov. 8. 14:58
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

#8 Nem mond ellent, semmi sem tesz láthatatlanná a neten, és minden megkerülhető. Az, hogy ez esetenként nehezebb, mint egyéb megoldások után nézni, egy egészen más kérdés.

"Tehát alapból a Tor technikailag visszanyomozhatatlan, teljesen anonim?"

A francokat az. Az, akiről beszélünk kicsit többet csinált annál, hogy Tor-t nyomatott. Nemrégiben azt olvastam (nem tudom mi igaz belőle), hogy az FBI-nál olyan toolt fejlesztettek ki, amivel simán keresztül hackelik a Tor-t, és az 'átlagfelhasználó' olyan gépi adatait elérik, mint IP cím, MAC cím, oprendszer, architektúra, miegyéb. És, mint olyan, simán meg tudnak ezután figyelni. Nem tudom, ebből mi igaz, lehet csak mese habbal. Mindenesetre az igazi cyberbűnözőket nem azért nem találják meg, mert Tor, meg VPN, azért, mert ők elsősorban vérprofik abban, hogy tűnjenek el az online világban. Megvéd-e a Tor? Nem. Alapvetően vagy csinálsz olyasmit, amivel felhívod magadra a hatóságok figyelmét, és akkor fel kell kötni a gatyát, vagy nem csinálsz, és nem érdekled őket.

2016. nov. 8. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!