Hogy oldjam meg ezt a problémát?
A Windows Defender több napja bombáz az alábbi felugró ablakkal:
"Kártevőt észlelt a rendszer.
A Windows Defender megtisztítja a rendszert az észlelt kártevőktől."
Meg alul egy másik ablak:
"Nem szükséges a felhasználói beavatkozás." Vagy valami ilyesmi.
Na a lényeg, én belenéztem a Defender előzményeibe, töröltem a karanténból mindent, a naplóban ilyen fájlokról van leírás:
Kategória: Böngészőmódosító
Leírás: Ez a program a szükséges hozzájárulás nélkül módosítja a webböngésző különféle beállításait.
Ajánlott művelet: Azonnal távolítsa el ezt a szoftvert.
Elemek:
file:C:\Users\User\AppData\Roaming\Microsoft\Internet Explorer\Quick Launch\Launch Internet Explorer Browser.lnk
Meg az is ott van, hogy végrehajtott művelet: megtisztítva. Csináltam teljes vírusírtást is, ami talált is pár finomságot a gépemen, szal ami csak eszembe jutott, azt megcsináltam.
De ezek ellenére még mindig jönnek folyamatosan az üzenetek, mintha nem sikerült volna a Defendernek megtisztítani a gépet.
A kérdésem a következő: Mit csináljak? :)
Malwarebytes teljes rendszervizsgálat, kapcsolj be mindent előtte (rootkit ellenőrzés, tömörítvények vizsgálata...)
Milyen antivírusod van a Defenderen kívül?
A Defender szinte semmit nem ér. Először mindenképp töltsd le a Malwarebytest, és futtass egy teljes rendszervizsgálatot, mert ha van vírus a gépeden, ez megtalálja.
Ennek viszont nincs aktív védelme, ezért válassz egy antivírust is, ami valós időben védi majd a géped:
- Avast Free
- Avira free
- AVG free
- ESET NOD32, vagy Internet Security (fizetős védelem, de újságkóddal havonta meghosszabbítva ingyen használhatod)
- G Data Internet Security (erre is az vonatkozik mint az ESET-re.)
Ott az actionnél lehetne kiválasztani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!